avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintarea bisericilor din romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintarea bisericilor din romania

care este numarul minim de membri pentru infiintarea legala a unei biserici ?
Cel mai recent răspuns: nicoleta1234 , utilizator 15:44, 4 August 2008
Din punct de vedere legal,pentru infiintarea unei biserici sunt necesare semnaturile de acord a cel putin 21 de persoane adulte.
As vrea sa stiu si eu daca cineva are mai mute cunostinte in domeniu care este legislatia si procedeura pentru infiintare de biserici sau organizatii religioase. Multumesc.
Nu exista legislatie in acest sens. V-as da o sugestie;inregistrati organizatia religioasa ca o societate civila (ce necesita hotarare judecatoreasca si evident actele aferente)
Ca sa construiti o biserica aveti nevoie de autorizatie de la patriarhie ...daca e otodoxa.
Am observat ca au aparut biserici SRL..Va dau doua exemple in orasul Chitila ..sau in Bucuresti, cartierul Nitu Vasile.Poate luati legatura cu acei preoti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
O noua biserica intre blocuri vollu vollu Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a actiona in instanta impotriva unei autorizatii de constructie data de primarie unei biserici care ... (vezi toată discuția)
Infiintare parohie tarkanyi tarkanyi Va rog sa ma ajutati in legatura cu etapele infiintarii unei parohii cu personalitate juridica. Din pacate nu am gasit nici o informatie in legatura cu acest ... (vezi toată discuția)