Buna ziua
Am o problema cu un client debitor al societatii unde lucrez. Pe scurt societatea mea a livrat marfa catre acest client doar in baza facturilor, neexistand contract comercial incheiat cu acesta.
La livrarea marfurilor si in baza facturilor acceptate si semnate s-au emis BO-uri ca si modalitate de plata, numai ca atunci cand au fost scadente le-a refuzat la plata. Vreau sa stiu daca nu am contract comercial incheiat sunt sanse sa-mi recuperez creanta?
Eu am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila iar acesta m-a dus cu presul promitand ca plateste, fiind constient de faptul ca marfa nu am cum sa o iau inapoi pt ca nu mai exista, a vandut-o de mult.
Ce trebuie sa fac cum sa rezolv problema ? pot sa-l notific in baza OUG 119/2007 atata timp cat nu exista contract incheiat. Falimentul nu am posibilitate sa il cer deoarece debitul este mai mic de 10.000 lei.
Va multumesc
falimentul se cere ptr restante de minim 45.000 ron.
daca aveti BO respinse de banca, investiti-le cu formula executorie si apoi treceti la executarea silita. Aceste BO au valoare de titilu executoriu si nu mai este necesara somatia de plata.