avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare creante

Buna ziua
Am o problema cu un client debitor al societatii unde lucrez. Pe scurt societatea mea a livrat marfa catre acest client doar in baza facturilor, neexistand contract comercial incheiat cu acesta.
La livrarea marfurilor si in baza facturilor acceptate si semnate s-au emis BO-uri ca si modalitate de plata, numai ca atunci cand au fost scadente le-a refuzat la plata. Vreau sa stiu daca nu am contract comercial incheiat sunt sanse sa-mi recuperez creanta?
Eu am incercat sa rezolv problema pe cale amiabila iar acesta m-a dus cu presul promitand ca plateste, fiind constient de faptul ca marfa nu am cum sa o iau inapoi pt ca nu mai exista, a vandut-o de mult.
Ce trebuie sa fac cum sa rezolv problema ? pot sa-l notific in baza OUG 119/2007 atata timp cat nu exista contract incheiat. Falimentul nu am posibilitate sa il cer deoarece debitul este mai mic de 10.000 lei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:12, 17 Ianuarie 2011
falimentul se cere ptr restante de minim 45.000 ron.
daca aveti BO respinse de banca, investiti-le cu formula executorie si apoi treceti la executarea silita. Aceste BO au valoare de titilu executoriu si nu mai este necesara somatia de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ,refuz cec lidia.balasa lidia.balasa Buna ziua, In iulie 08 am inceput o activitate comerciala ce presupune livrarea de materiale de constructii catre micii meseriasi, tot atunci am incheiat ... (vezi toată discuția)
Contract inserat pe verso-ul facturii ZERATUL ZERATUL Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile oug 119/2007 ca temei juridic in instanta? bobcat27ad bobcat27ad A folosit cineva in fata instantei ca temei juridic prevederile OUG 119/2007?. Cum e practica judecatoreasca in acest sens? As vrea sa o folosesc, intrucat pe ... (vezi toată discuția)