avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Onorariu expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Onorariu expert

buna ziua,
sunt expert tehnic. am intocmit o expertiza la solicitarea instantei pe care am depus-o la termenul A impreuna cu decontul .
la acelasi termen instanta a dispus partii care a solicitat expertiza plata .
la termenul urmator (B) se contesta expertiza si instanta spune in incheiere ca se va pronunta asupra sumei dispuse la termenul A la urmatorul termen C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ce pot sa fac pentru a-mi recupera val expertizei ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: inim2 , utilizator 19:28, 17 Ianuarie 2011
Daca se contesta o expertiza de catre una din parti , o poate face prin obiectiuni la expertiza respectiva si care trebuie admise de instanta , apoi comunicate expertului pentru a raspunde la acele obiectiuni...
Dupa comunicarea raspunsului la obiectiuni, iar partea din proces este tot nemultumita, poate cere o contraexpertiza. Asta nu inseamna ca decontul pentru prima expertiza nu trebuie platit, cata vreme a fost solicitata.
De obicei, expertii depun prima data decontul si dupa achitarea lui, depun raportul de expertiza finalizat, la dosar.
Daca cumva partea contesta costul expertizei justificat prin decont..... instanta poate sa va ceara lamuriri ...
Poate ca partea a invocat alte motive.....
La termenul A cand ati depus atat decontul cat si expertiza, instanta a pus in vedere partii sa achite decontul... Chiar daca la urmatorul termen a fost contestata expertiza, instanta i/a pus in vedere probabil sa formuleze obiectiuni scrise si daca nu s/a platit decontul... se mentin dispozitiile incheierii anterioare cu privire la plata expertizei.
eu am facut prostia sa depun o expertiza fara un avans stabilit de instanta.

la depunerea expertizei instanta a dispus partii care a cerut-o achitarea onorariului
solicitat de mine prin decont.

la urmatorul termen partea care a cerut expertiza si nu i-a convenit rezultatul a solicitat un alt tip de expertiza, iar instanta a decis ca se va pronunta asupra decontului meu la
urmatoarea infatisare fara a-mi cere alte lamuriri la expertiza

se bat cap in cap deciziile
unde as putea sa ma adresez ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontul de cheltuieli pentru expertiza se considera anexa la raport? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar de granituire in care instanta a dispus in urma cu 7 luni efectuarea unui raport de contraexpertiza si in urma cu 2-3 luni expertii ... (vezi toată discuția)
Expertize imobiliare si terenuri Elena- Raluca Elena- Raluca Buna ziua Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns : in cazul in care intr-un proces de succesiune partile nu se inteleg asupra valorii mostenirii; se cere o ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara yness yness parintii mei au un proces de iesire din indiviziune saptamana viitoare. am primit expertiza si este total eronata. ce putem face? am citit pe forum ca pot ... (vezi toată discuția)