avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza judiciara

parintii mei au un proces de iesire din indiviziune saptamana viitoare. am primit expertiza si este total eronata.
ce putem face? am citit pe forum ca pot depune obiectiuni la expertiza la termenul urmator de saptamana viitoare. putem cere si o contraexpertiza?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:26, 4 Noiembrie 2011
da, puteti cere contraexpertiza!

Stimate forumist,

În cauza dvs sunt incidente următoarele articole din Codul de Procedură Civilă:

Art. 211
Expertii sunt datori sa se infatiseze inaintea instantei spre a da lamuriri ori de cate ori li se va cere, caz in care au dreptul la despagubiri, ce se vor stabili prin incheiere executorie.

Art. 212
Daca instanta nu este lamurita prin expertiza facuta, poate dispune intregirea expertizei sau o noua expertiza. Expertiza contrarie va trebui ceruta motivat la primul termen dupa depunerea lucrarii.

Uzanța este ca, mai întâi, să se arate neclaritățile părții Instanței, iar dacă aceasta este de acord cu ele, va solicita lămuriri expertului.

Pasul doi este ca, în urma răspunsului expertului, dacă acest răspuns este necorespunzător, să se ceară dispunerea unei noi expertize în cauză, de către un alt expert.

Partea care a ridicat obiecțiunile va plăti onorariul celui de-al doilea expert, dacă ambele părți au cerut o nouă expertiza, se va plăti jumătate de fiecare.

Atenție: nu contează dacă dvs sunteți lămurit sau nu, important este să convingeți Instanța de anumite deficiențe ale expertizei, deoarece ea este aceea care trebuie să fie nelămurită de raport.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumit! razvandicu razvandicu Buna ziua! Va cer inca odata sfatul daca puteti sa ma ajutati!Sa efectuat o expertiza tehnica si sunt nemultumit de rezultat,stiu ca nu e in totalitate ... (vezi toată discuția)
Contestatie expertiza grafologica danacalugar danacalugar va solicit ajutorul din nou. am avut un angajat care ne-a actionat in instanta obiectul dosarului este drepturi banesti. reclamantul sustine ca nu a primit ... (vezi toată discuția)
Expertiza judecatoreasca andreeabbs andreeabbs Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva cum se poate anula Expertiza judecatoreasca? sau macar daca exista vreo lege scrisa care sa confirme ca se poate ... (vezi toată discuția)