avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie expertiza grafologica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie expertiza grafologica

va solicit ajutorul din nou.
am avut un angajat care ne-a actionat in instanta
obiectul dosarului este drepturi banesti. reclamantul sustine ca nu a primit salariul conform contractului de munca in ultimele 6 luni.
noi am prezentat statele de plata semnate de catre reclamant, dar acesta a cerut expertiza grafologica in urma careia i s-a dat castig de cauza.
nu am alte documente semnate de el pe care sa le aduc ca si proba.
am posibilitatea sa contest decizia grafologilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 28 Februarie 2011
Puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza, sau puteti cere o contraexpertiza, dar motivata temeinic.
Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu.

Noua expertiză sau contraexpertiza se dispune când raportul de expertiză nu este convingător şi instanţa consideră că este necesară efectuarea unei noi cercetări . Ea se face de către acelaşi expert, dacă se constată că el nu are nici o vină în ce priveşte respingerea primei expertize , sau de către un alt expert când instanţa consideră că expertul care a efectuat prima expertiză a dat dovadă de lipsă de conştiinciozitate, de lipsă de obiectivitate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judecatoreasca andreeabbs andreeabbs Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva cum se poate anula Expertiza judecatoreasca? sau macar daca exista vreo lege scrisa care sa confirme ca se poate ... (vezi toată discuția)
Nemultumit! razvandicu razvandicu Buna ziua! Va cer inca odata sfatul daca puteti sa ma ajutati!Sa efectuat o expertiza tehnica si sunt nemultumit de rezultat,stiu ca nu e in totalitate ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza nextboy nextboy Poate fi un raport de expertiza contestat? (vezi toată discuția)