avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raport de expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raport de expertiza

Poate fi un raport de expertiza contestat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 31 Iulie 2011
Se pot aduce obiectii sau poate fi ceruta o noua expertiza. Problema grava in Romania este ca nimeni nu prea are curaj sa traga la raspundere expertii corupti. Din cate stiu inca nu a fost gasit vinovat de abuz in serviciu nici unul, desi procese au fost destule. Dar probabil va veni si vremea lor, intr-un final.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
amcteam, utilizator
se pot formula obiectiuni la raportul de expertiza. ce se contesta? concluziile raportului sau nerespectarea procedurii?
nextboy a scris:

Poate fi un raport de expertiza contestat?




Dacă invocati obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, se poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză.
Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) .
Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumit! razvandicu razvandicu Buna ziua! Va cer inca odata sfatul daca puteti sa ma ajutati!Sa efectuat o expertiza tehnica si sunt nemultumit de rezultat,stiu ca nu e in totalitate ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - obiectiuni Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu un expert mi-a facut o expertiza la un autoturism accidentat pe partea dreapta dar de fapt ea a fost lovita pe stanga si judecatorul de caz a acceptat-o (vezi toată discuția)
Obiectiuni la raport de expertiza liamic43 liamic43 S-au facut obiectiuni la raportul de expertiza, in termen legal, in scris si oral. Expertul are obligatia de a raspunde acestor obiectiuni-deci de a motiva ... (vezi toată discuția)