avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni la raport de expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni la raport de expertiza

S-au facut obiectiuni la raportul de expertiza, in termen legal, in scris si oral.
Expertul are obligatia de a raspunde acestor obiectiuni-deci de a motiva logic, tehnic, solutia data de el(buna sau gresita)?Potrivit carui articol din care lege, ordonanta?In afara de faptul ca"expertul este obligat sa se prezinte in fata judecatorului sa dea explicatii.......Cel sau cei care au platit expertiza, au dreptul de a cere raspuns la obiectiunile lor, expertului?
O.2/2000 nu specifica acest lucru, sau cel putin nu l-am observat eu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 1 Octombrie 2011
Degeaba formulati obiectiuni la expertiza, daca acestea nu se accepta de instanta.
Daca instanta considera intemeiate obiectiunile, aceasta trimite adresa catre expert cu noile obiective, iar acesta este obligat sa raspunda, sub sanctiunea amenzii.
Toate partile implicate intr-o cauza au dreptul sa formuleze obiectiuni la expertiza efectuata.
Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .

Întregirea expertizei sau suplimentul de expertiză se face de către expertul sau experţii care au efectuat expertiza şi au întocmit raportul de expertiză , la care nu este necesară citarea părţilor dacă se întocmeşte pe baza dosarului. Prin suplimentul de expertiză expertul completează sau aduce precizări lucrării efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza nextboy nextboy Poate fi un raport de expertiza contestat? (vezi toată discuția)
Raport de expertiza - obiectiuni Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu un expert mi-a facut o expertiza la un autoturism accidentat pe partea dreapta dar de fapt ea a fost lovita pe stanga si judecatorul de caz a acceptat-o (vezi toată discuția)
Model reclamatie expert contabil adisoi adisoi Buna ziua Cum pot depune plingere impotriva unui expert contabil intrucat a prezentat tribunalului un raport de expertiza lapidar si nedezvoltat ignorand ... (vezi toată discuția)