avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertize imobiliare si terenuri
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertize imobiliare si terenuri

Buna ziua
Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns : in cazul in care intr-un proces de succesiune partile nu se inteleg asupra valorii mostenirii; se cere o expertiza de catre una din parti (expertiza platita de doar de accea parte ); dupa pronuntare verdict , in cazul in care celelalte parti nu sunt de acord cu expertiza au dreptul de a o contesta ? - chiar daca nu au contribuit la plata primei expertize ??
Astept un raspuns

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:10, 26 Iunie 2011
Da. Au dreptul de a o contesta, a face obiectiuni. Instanta poate sau nu sa dispuna: expertul sa raspunda la obiectiunile formulate sau sa aprobe o alta expertiza daca cel ce face obiectiunile solicita in termen acest lucru ( asa-zisa contraexpertiza). In final judecatorul hotaraste care din cele doua expertize ii este de folos in administrea hotaririi. Nu are nici-o legatura cu calitatea de platitor sau nu a expertizei.
Multumesc, ptru raspuns

Din ceea ce imi spui, se pare ca am primit o informatie gresita de la avocata mea, care ma pus sa particip cu bani la expertiza ceruta de celelalta parte, cu pretextul ca daca nu platesc , nu o sa o pot contesta rezultatul ; in cazul in care expertiza nu o sa ne convina
din pacate ceea ce v-a sfatuit avocata dvs. nu exista.poate ar fi cazul sa consultati pe altcineva.au dreptul sa conteste expertiza ambele parti chiar daca au platit sau nu onorariul de expert.
Toate partile implicate intr-un proces au dreptul de a formula obiectiuni la expertiza efectuata.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Onorariul pentru expert , se achita in functie de dispozitiile luate de instanta de , partea care a solicitat-o sau in comun de catre partile din proces.
Daca instanta a dispusa ca numai partea care solicita aceasta proba sa plateasca onorariul , nu va incumba si dvs aceasta obligatie.
Cele aratate de avocatul dvs nu sunt reale si nu au nicio baza procedurala.
Partile din procesu pot solicita suplimentarea raportului de expertiza , pot formula obiectiuni la acesta sau pot solicita efectuarea unei noi expertize.
Parerea mea , rezultand din cele relatate de dvs , este sa schimbati avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ? (vezi toată discuția)
Experta extrajudiciara auto favorizeaza societatea de asigurari. ce este de facut ? IonutSteopoaie IonutSteopoaie Buna ziua, am sa relatez mai pe scurt situatia mea: Masina mea stationata regulamentar a fost lovita in septembrie 2015 de catre o doamna imprudenta, avand ... (vezi toată discuția)