avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM Determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM Determinat

Ca angajator am uitat sa inregistrez in termen 4 contracte determinate de munca si anume:( nu am depus actul aditional la ITM prin care prelungeam CIM)
1) expirat la 17.12.2010, angajatul fiind deja de un an in firma.
El a fost pontat si platit ( inclusiv bonuri de masa) pe intreaga luna dec. si in ianuarie si-a reluat munca normal.
2) expirat la 27.12.2010 angajatii fiind doar de 3 luni in firma. In ianuarie si-au reluat activitatea normal.
3) expirat 31.12.2010 Aici am considerat ca prelungira se poate face electronic si nu mai este necesara depunerea Act aditional la ITM.
Deci raporturile de munca au continuat si dupa expirare, actul additional a fost intocmit si semnat de ambele parti, dar nepredat in termen.( pur si simplu s-au uitat )
Pe data de 13.01.2011 ( din 27.12.10-10.01.11 am acordat concediu de odihna) in absenta mea s-a efectuat un control din partea ITM unde s-au constatat aceste nereguli.
In 19.01 sint convocata la ITM ptr. clarificare.
Cum poate fi considerata aceasta situatie de ITM?
Care sint sanctiunile pe care le pot aplica?
Cum sau in baza a ce ma pot apara de evtl. considerare de munca la negru?
Multumesc ptr. un raspuns rapid.
Cel mai recent răspuns: Liadore , utilizator 20:20, 17 Ianuarie 2011
Atat timp cat aveti actul aditional incheiat dar nepredat si l-ati prezentat la control nu poate fi vorba de munca la negru.Demonstrati cu acte ca nu este vorba de munca la negru cu orice acte pe care le-ati intocmit anterior controlului (proces-verbal de primire a bonurilor,stat de salariu,declaratii,etc).
Sanctiunile sunt greu de precizat,ramane la aprecierea inspectorilor.

Atata timp cat au fost transmise prin REVISAL modificarile , cred ca puteti lua avertisment ... daca modificarile nu au fost transmise prin REVISAL, atunci sanctiunea poate fi amenda.
Multumesc. Perioada cade foarte prost. COntractele expira pe 27.12.10/31.12.2010 noi am intrat in concediu pe 24.12.10 si am revenit pe 10.01.2011.
Decembrie este facut, dar nepredat - 25.01.11
Ianuarie este pontat doar cu 3 zile, controlul fiind pe 13.01.11
COntrolul a gasit acesti 3 oameni la servici, le-a luat declaratii.

In Revisal s-au facut modificarile de abia azi, caci efectiv doar astazi la reintoarecera mea din concediu si delegatie am constatat nepredarea actelor intocmite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Dida_Calita Dida_Calita Buna seara! Tot incerc sa gasesc modificari ale Codului Muncii 2011 referitoare la demisie, dar fara nici un rezultat. Problema mea este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare in termen a prelungirii unui cim pe perioada determinata alinamunteanu alinamunteanu Buna ziua, ce se mai poate face in situatia in care s-a uitat inregistrarea in Revisal a actului aditional de prelungire a unui contract de munca incheiat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal Dinush Dinush Daca un contract pe perioada determinata expira azi si doresc sa-l prelungesc, astazi trebuie sa fie inregistrat in revisal sau trebuia cu o zi inainte? Dupa ... (vezi toată discuția)