avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare in termen a prelungirii unui CIM pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare in termen a prelungirii unui CIM pe perioada determinata

Buna ziua,

ce se mai poate face in situatia in care s-a uitat inregistrarea in Revisal a actului aditional de prelungire a unui contract de munca incheiat pe perioada determinata.
mentionez ca este vorba de un CMI pe 3 luni care expira pe 4.02.2013 s-a facut actula aditional pe 31.01.2013 de prelungire pana la 31.12.2013, dar din pacate s-a uitat trasmiterea acestei modificari in Revisal.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 16:29, 20 Septembrie 2013
Se poate transmite acum , sub riscul unei eventuale sanctiunii in cazul unui control al ITM-ului.
Cunosc faptul ca sunt prevazute amenzi foarte mari pentru nerespectarea termenelor de transmitere Revisal dar....in practica s-au primit amenzi pentru netransmiterea modificarilor in termenele prevazute?
Sunt convinsa de faptul ca toti suntem de-a dreptul speriati sa nu omitem trimiterea contractelor, incetarilor in termenele legale, etc., dar chiar as vrea sa stiu daca exista vreun caz concret in care un angajator a primit amenda. Nu vorbesc de faptul ca s-a amanat transmiterea in Revisal si incheierea contractelor de munca, ca o metoda de a evita plata contributiilor, iar cand au venit inspectorii ITM in control, acesti angajatori au fost amendati pt munca la negru. Ma refer strict omiterea transmiterii unor modificari si transmiterea lor intarziata, inainte ca cei de la ITM sa observe...
Multumesc!
Da, cunosc destule situatii in care ITM-ul a sanctionat cu amenda contraventionala netransmiterea in termen a REVISAL-ului, dar si situatii in care s-a primit avertisment pentru asa ceva.
Multumesc! Chiar eram curioasa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal - majorare salariu pana la 27 iulie 2015 elena20152015 elena20152015 Buna ziua, Am si eu nelamurire privind [b]inregistrarea nefacuta in Revisal[/b] a majorarii salariului de la 1 iulie 2015 pana la data de 27.07.2015...din ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca perioada determinata mariusiurea mariusiurea Buna ziua! Sotia mea a avut contract de munca perioada determinata pana in data de 30 aprilie 2013. nu a primit actul aditional pentru prelungire contract desi ... (vezi toată discuția)
Eroare revisal popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, Intampin urmatoarea problema, am un angajat cu data 12.04.2012, am transmis revisalul dar se pare ca am ales un fisier gresit, acuma cand am ... (vezi toată discuția)