Buna ziua! Sotia mea a avut contract de munca perioada determinata pana in data de 30 aprilie 2013. nu a primit actul aditional pentru prelungire contract desi a lucrat si a fost platita pana in prezent. contabila a uitat sa faca acel act aditional si evident nu a fost inregistrat in revisal. a lucrat o luna jumatate fara contract de munca. am aflat ca este insarcinata si dorim sa stim daca va afecta acest lucru indemnizatia de crestere copil? care sunt consecintele faptului ca nu s-a facut prelungirea de contract? multumesc
Buna ziua,
Solicitati urgent incheierea acelui contract de munca, inclusiv pentru perioada de care vorbeati.
In situatia in care acest lucru nu se va intampla va trebui sa va adresati ITM si apoi, eventual, instantei pentru a se constata continuitatea in munca.
av. Gabriel Klein Kiritescu
1. Daca contabila a platit-o prin statul de plata si a facut declaratia lunara (D112) si a trecut-o si pe sotie in ea atunci angajatorul poate face acum prelungirea CIM prin emiterea unui act aditional la CIM, cu efect retroactiv.
2. Dar pentru aceasta este posibil sa fie sanctionat de ITM pentru intarzierea inregistrarii in Revisal.
Solutia este transmiterea prelungirii duratei c.i.m. si apoi efectuata incetarea c.i.m. in conditiile prevazute de lege.
Necompletarea si netransmiterea in termen a modificarilor aduse c.i.m. in REVISAL se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei de catre ITM.
Sotia dvs este psoibil sa fi desfasurat munca la negru, situatie care o poate afecta la acordarea indemnziatiei pentru CCC.
Posibil ca angajatorul sa fi tranmsis prelungirea duratei c.i.m. in REVISAL . solicitati acestuia eliberarea unui extras REVISAL.
Prelungire cim
marida
La o persoana cu CIM pe perioada determinata cu data de inceput 11.02.2013 si data sfarsit 13.05.2013, data sfarsit este acelasi lucru cu data incetarii sau ... (vezi toată discuția)
Cum repar o greseala
nicradu
Avem un salariat cu cim pe perioada determinata de 1 an al carui contract i-a expirat de drept la 21.10.2010. Din pacate nu am observat la timp acest aspect si ... (vezi toată discuția)