avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau ctr de vz cumparare c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau ctr de vz cumparare c

Buna ziua!
Soacra mea are un teren pe care am construit o casa.Acum e momentul sa trecem acest teren pe numele sotului meu.Sotul meu mai are 2 surori, iar tatal este decedat.Care este cea mai ieftina varianta pt noi si care nu mai poate fi atacata?Am inteles ca ar fi o varianta cu ctr de donatie cu o renta viagera pt soacra mea.Mentionez ca,pana la proba contrarie, soacra sustine ca ne cedeaza terenul fara nici o rezerva.Care este cea mai ieftina varianta dar si cea mai sigura.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:37, 18 Ianuarie 2011
pai e cam complicat daca nu s-a facut dezbaterea mostenirii la decesul socrului.
cel mai sigur ar fi un contract de vanzare cumparare dar nu cred ca puteti face acest lucru fara dezbaterea mostenirii.
succes
Dacă terenul a fost dobândit doar de soacră, bun propriu, atunci poate vinde singură. Dacă nu... trebuie dezbătută succesiunea. În acest caz vor trebui să vă vândă toți moștenitorii, soția defunctului și copiii sau pot face un partaj în urma căruia soțul să rămână cu terenul. Indicat e contractul de vânzare-cumpărare dacă soacra e singura proprietară.
terenul este doar al soacrei
multumesc pt raspuns.Credeam ca putem iesi mai ieftin daca punem o clauza prin care ii dam o renta viagera pt tot restul vietii
mai bine cheltuiti un ban dar dormiti linistiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune Matei Steluta Matei Steluta Buna ziua!soacra mea a murit acum 1 an jumate dar mai traieste socrul meu.Sotul meu mai are o sora de care nu mai stim de foarte multi ani. Socrul meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare mama-fiu mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 ... (vezi toată discuția)