avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... viramente pt contract colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

viramente pt contract colaborare

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate ce viramente se fac atat de angajat cat si de angajator in cazul contractului de colaborare pe Codul Civil ;
In cazul in care un angajat la o firma desfasoara prin cumul de functii inca o activitate la aceeasi firma, se mai intocmeste un CIM pentru activitatea prin cumul sau cum se face ?
Cu deosebita consideratie, multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 12:19, 14 Aprilie 2008
Nu se mai intocmeste un CIM pentru activitatea prin cumul de functii se face act aditional. Viramentul se face de angajator in cazul contractului de colaborare pe Codul Civil in contul unic.=D>
multumesc, dar in afara de sanatate se mai vireaza ceva la stat ?! si care este acest cont unic (pentru contracte colaborare Codul Civil) si daca stiti baza legala.
Multumesc anticipat
Pentru exercitarea şi a unei alte funcţii se poate acorda un spor de până la 50% din salariul de bază al funcţiei înlocuite - art.41 alin.3 lit.f din CCMN pe anii 2007 - 2010.
Pentru veniturile obtinute in baza contractului de colaborare platitorul retine si vireaza doar impozitul pe venit (10 sau 16 %), vedeti Codul Fiscal ( art.46 sau art.78 lit.e - depinde ce activitate desfasoara, daca e PFA sau nu...).
Asigurarile de sanatate este obligatia prestatorului, nu a societatii cu care a incheiat contractul de colaborare ( art.257 din Legea 95/2006).
Codul muncii, are in vedere numai cumulul de functii in baza baza mai multor contracte individuale de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila - plata asigurari de sanatate??? mariana grabari mariana grabari Sunt angajata cu carnet de munca. Am si un contract de conventie civila. Mai trebuie sa platesc asigurari de sanatate, daca angajatorul unde eu lucrez cu ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica neautorizata impozit lauracardi lauracardi daca lucrez cu contract de munca si contract de colaborare fara a fi persoana fizica autorizata pentru cea de a doua activitate mi se deduce ceva din impozit? (vezi toată discuția)
Motive de recurs - hotarare neintemeiata. neaplicarea cass veniturilor din contracte civile realizate de angajati in 2011. Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Va rog sa supunem dezbaterii motivele de recurs si speta, in fapt si in drept. S-a formulat CONTESTATIE IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV impotriva unei ... (vezi toată discuția)