avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

am cumparat o casa in anul 2000,dupa 10 ani cineva ma da in judecata ca are si el dreptul la casa mea,vanzatoarea de la care am cumparat i-a decedat sotul pe data de 01.01.2000,pe data 17.06.2000 vanzatoarea obtine o hotarare definitiva si irevocabila de la judecatorie ca ia este proprietara la casa care am cumparat-o eu fara sa-l mai puna pe sotul decedat in hotarire,pe data 15.11.2000 mergem la notar si facem actul de vanzare-cumparare.
in 15.11.2010 baiatul decedatului din prima casatorie ma da pe mine in judecata pe motivul ca el nu a fost bagat in taxa de succesiune(mostenire) si revendica anularea actului de vanzare-cumparare.
ce trebui sa fac!?
Cel mai recent răspuns: Carmen Sigaciu , Avocat 21:04, 18 Ianuarie 2011
Ce puteti face decat sa va aparati dreptul de proprietate?!
Angajati-va un avocat.

Daca imobilul era exclusiv proprietatea vanzatoarei, iar sotul nu era co-proprietar ( devalmas sau pur si simplu), fiul nu avea nici un drept de mostenire.
in principiu,foarte greu se poate obtine nulitatea ctr. de V-C , angajati un avocat ptr. proces si va lamureste ! dreptul de obtiune succesorala s-a perimat ,asadar o nulitate relativa este cam ce ar putea sa incerce fiul "ratacitor ".Eu zic sa stati linistit si sa consultati/angajati un Avo. , cu stima Moarcas-Juravschi .
El poate anula partajul, nu si vânzarea.
Dvs sunteți apărați de buna credința - teoria moștenitorului aparent.
va multumesc ptr.informatia data,daca se poate mai detaliat
mai multe lamuriri veti primi de la avocatul pe care il veti angaja, caci trebuie sa va aparati in proces si pentru asta trebuie sa aveti avocat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)
Probleme drepturi de mostenire ContSters93599 ContSters93599 Suntem 4 frati, ambii parinti au decedat: in anul 2003, respectiv mama in 2010. Inainte de a muri, mama si cele 3 surori au mandatat fratele prin procuri ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare pe baza unui certificat de mostenitor fals loreschimbeschi loreschimbeschi Buna ziua , in data de 05.07.2011 eu si sotul am cumparat o casa de la o batrana , casa fiind a fiului decedat.In 2009 fiul a decedat , batrana facand ... (vezi toată discuția)