am cumparat o casa in anul 2000,dupa 10 ani cineva ma da in judecata ca are si el dreptul la casa mea,vanzatoarea de la care am cumparat i-a decedat sotul pe data de 01.01.2000,pe data 17.06.2000 vanzatoarea obtine o hotarare definitiva si irevocabila de la judecatorie ca ia este proprietara la casa care am cumparat-o eu fara sa-l mai puna pe sotul decedat in hotarire,pe data 15.11.2000 mergem la notar si facem actul de vanzare-cumparare.
in 15.11.2010 baiatul decedatului din prima casatorie ma da pe mine in judecata pe motivul ca el nu a fost bagat in taxa de succesiune(mostenire) si revendica anularea actului de vanzare-cumparare.
ce trebui sa fac!?
Ce puteti face decat sa va aparati dreptul de proprietate?!
Angajati-va un avocat.
Daca imobilul era exclusiv proprietatea vanzatoarei, iar sotul nu era co-proprietar ( devalmas sau pur si simplu), fiul nu avea nici un drept de mostenire.
in principiu,foarte greu se poate obtine nulitatea ctr. de V-C , angajati un avocat ptr. proces si va lamureste ! dreptul de obtiune succesorala s-a perimat ,asadar o nulitate relativa este cam ce ar putea sa incerce fiul "ratacitor ".Eu zic sa stati linistit si sa consultati/angajati un Avo. , cu stima Moarcas-Juravschi .