avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionari in sectorul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionari in sectorul bugetar

Va rog sa ma lamuriti daca in cazul angajarii unui pensionar la limita de virsta si cu stagiu complet de cotizare trebuie ca angajatorul sa ceara aprobare vreunei institutii ? :-/Este vorba de angajare in sectorul bugetar. Este vreo deosebire daca este functionar public sau personal contractual? Ce demersuri trebuie sa faca angajatorul in acest caz? Angajarea trebuie sa fie doar pe durata determinata sau este posibil si nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 8 Aprilie 2008
Angajarea in sistemul bugetar se face prin concurs sau examen.
Este deosebire daca este functionar public sau personal contractual. Functionarul public are raport de serviciu care este supus prevederilor Legii nr.188/1999, iar personalul contractual are contractual de munca supus prevederilor Codului muncii.
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată în cazul angajarii pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul. De asemenea, pe cale de interpretare, este posibila si angajarea pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractual sau functionar balta dumitru balta dumitru Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu pentru bugetar m-n-g m-n-g Hristos a Inviat! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Un pensionar, care doreste sa ramana in sistemul bugetar, ca functionar public, poate ... (vezi toată discuția)
Transfer in același spital IuliaGab23 IuliaGab23 Eu lucrez in cadrul unui spital de stat la Pe un post nedeterminat luat cu concurs de 2 ani. As vrea sa ma mut pe alta secție dar mi se spune ca din nou ... (vezi toată discuția)