Eu lucrez in cadrul unui spital de stat la Pe un post nedeterminat luat cu concurs de 2 ani. As vrea sa ma mut pe alta secție dar mi se spune ca din nou trebuie sa dau examen ca si cum as veni din afara! Stiu ca este o lege care arata ca nu e normal asa ceva dar as vrea daca puteți sa ma lămuriti si pe mn! Este legal in cadrul aceluiași spital sa dau examen de 2 ori? Sau încearcă sa imi pună piedici?
Daca nu sunteti funtionar public devinitiv, s-ar putea sa trebuiasca sa dati iar examen si nu se poate prin transfer.Va recomand Legea 188/1999 actualizata 201, privind Statutul functionarilor publici.
Legea 188/1999 nu este aplicabila personalului contractual - cei care lucreaza in spital este personal contractual.
Sunt doua posibilitati :
- daca este vorba de aceeasi functie , dar sectie diferita , atunci este posibila mutarea prin schimbarea locului muncii - se poate incheia act aditional;
- daca este vorba de functie diferita, sectie diferita, atunci va trebui sa participati la examenul/concursul organizat pentru ocuparea acelei functii.