va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu recalcularea alcoolemei.
Aceasta recalculare poate fi facuta doar la cererea politistului care ancheteaza dosarul si doar dupa ce declaratie vrea el?
da, politistul poate cere recalcurarea alcoolemiei in functie de orice date se afla in posesia sa. este obligatia sa de a lamuri toate aspectele privind un eveniment rutier.
Buna seara. Politistul are obligatia de a stabili adevarul. Probele de sange se recolteaza la un oarecare interval de timp de la eveniment (accident, depistare in trafic etc). Expertiza privind interpretarea retroactiva a alcoolemiei are menirea de a estima alcoolemia la momentul producerii evenimentului acesta fiind momentul care intereseaza cauza. Totusi interpretarea este PUR TEORETICA si trebuie sa se coroboreze cu celelalte probe din cauza - rezultatul alcoolemiei din buletinul de analiza toxicologica.
EXPERTIZA PRIVIND INTERPRETAREA RETROACTIVA A ALCOOLEMIEI NU ARE ROLUL DE A ASIGURA SCAPAREA DE LA RASPUNDEREA PENALA A INVINUITILOR
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legislatie
kacio
Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)