avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politistul are dreptul de a cere recalcularea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politistul are dreptul de a cere recalcularea alcoolemiei dupa ce declaratie vrea?

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu recalcularea alcoolemei.
Aceasta recalculare poate fi facuta doar la cererea politistului care ancheteaza dosarul si doar dupa ce declaratie vrea el?
Cel mai recent răspuns: dan_mihutiu , utilizator 00:48, 19 Ianuarie 2011
da, politistul poate cere recalcurarea alcoolemiei in functie de orice date se afla in posesia sa. este obligatia sa de a lamuri toate aspectele privind un eveniment rutier.
Buna seara. Politistul are obligatia de a stabili adevarul. Probele de sange se recolteaza la un oarecare interval de timp de la eveniment (accident, depistare in trafic etc). Expertiza privind interpretarea retroactiva a alcoolemiei are menirea de a estima alcoolemia la momentul producerii evenimentului acesta fiind momentul care intereseaza cauza. Totusi interpretarea este PUR TEORETICA si trebuie sa se coroboreze cu celelalte probe din cauza - rezultatul alcoolemiei din buletinul de analiza toxicologica.
EXPERTIZA PRIVIND INTERPRETAREA RETROACTIVA A ALCOOLEMIEI NU ARE ROLUL DE A ASIGURA SCAPAREA DE LA RASPUNDEREA PENALA A INVINUITILOR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Estimare retroactiva a alcoolemiei raducris77 raducris77 Bună ziua, vă adresez rugămintea de a-mi comunica unde/cum pot găsi jurispudență internă sau europeană privind eventuale soluții de ... (vezi toată discuția)