avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Rectificativa 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Rectificativa 394

Buna ziua,
am urmatoarea problema (de ordin tehnic cred)
In semestrul 2 al anului precedent am inregistrat cateva facturi din 2009 si 2008, care, din diverse motive nu au ajuns la noi la timp. (iregistrarea s-a facut pe baza rezultatului reportat provenit din corectarea erorilor). De acum incepe adevarata mea problema: Fac export la declaratiile 394 din contabilitate pentru perioadele respective (2008, 2009) , le import in programul de la anaf, modific valorile pentru corectiile facute, iar cand vreau sa o listez nu imi da voie deoarece, la unul dintre clienti exista forma de preluat in jurnal: "diversi clienti" cu codul fiscal "1001" (suntem magazine de comert cu amanuntul). Eu nu am cum sa modific aceasta forma, si nici nu stiu ce ar trebui sa fac ca sa imi accepte tipul acela de clienti in programul de la anaf.
Daca s-a intalnit cineva cu aceasta problema va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa pot face rectificativa. Mentionez ca pana acum declaratiile 394 au fost facute direct din programul de contabilitate, si au fost acceptate la administratie cu acel cod pentru clienti.

Sper sa fi fost destul de explicit.
Multumesc.
Daniel
Cel mai recent răspuns: danielconstantin , utilizator 11:49, 19 Ianuarie 2011
Relativ explicit. Codul fiscal 1001 presupun ca nu exista in lista fiscului. In acest caz primiti un mesaj de eroare care va transmite ca cifra de verificare (ultima din serie) este incorecta. In situatii similare nu aveti altceva de facut decat sa stergeti pozitia din raportare. Chiar imi amintesc ca intro anumita perioada unii fiscalisti mai cu mot se gandeau sa verifice firmele care au raportat CIF-uri eronate !
In cazul dv. concret insa nu se pune problema sa raportati vanzarile cu amanuntul catre clientii firmei. Acele vanzari (cod client 1001) sunt facute pe baza de bonuri fiscale - ori asimilate (cand clientul nu v-a furnizat un cod fiscal valabil).
din pacate nu pot sa nu raportez acea pozitie, intrucat toate vanzarile zilnice raportate de casele de marcat sunt inregistrate in contabilitate pe acel cod
daca mai stiti alta solutie, v-as fi recunoscator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 lelcunadia lelcunadia La comert cu amanuntul , unii clienti cer factura la bonul fiscal . Intrebare : aceste facturi se trec in D 394 din ianuarie 2012 sau se treceau ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 se depune pe 0? Carmen91 Carmen91 Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum ... (vezi toată discuția)
Modificare 394 xinom xinom In urma anui control fiscal din 2010 a trebuit sa modific codul fiscal al unei societati in decl.394 aferenta anului 2009. Am depus d.394 cu modificarea ... (vezi toată discuția)