avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta venit pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta venit pentru pensie

Buna ziua
In urma cu cativa ani, pentru recalcularea pensiilor parintilor mei, am solicitat de la firma (intreprinderea) unde acestia au lucrat cate o adeverinta de venit avand in vedere ca datele inscrise in canetul de munca nu corespundeau cu veniturile realizate. Ambii parinti au mai avut sporuri de santier, de lucru de noapte, sef de echipa, multe ore suplimentare, etc., sporuri care se adaugau la salariu de baza. De la firma respectiva nu am primit decat cate o adeverinta cu mici variatii fata de carnetul de munca. Vorbind cu persoana care a intocmit adeverintele si spunandu-i ca parintii mei au avut venituri mult mai mari, acesta mi-a raspuns ca datele din adeverinte corespund cu datele din statele de salarii.
Zilele trecute, prin niste dosare vechi, am gasit doua adeverinte de venit eliberate de aceiasi firma prin anii 80, adeverinte pe care parintii mei le-au prezentat la ICRAL in vederea calcularii chiriei. Comparand adeverintele de atunci cu cele mai actuale diferenta este foarte mare: sumele inregistrate ca venituri sunt aproape duble ca valoare fata de sumele inscrise in adeverintele pentru casa de pensii.
Rugamintea mea este daca imi poate spune cineva daca pot gasi copii ale respectivelor state de salarii si la alta institutie. Ma refer la state de salarii din perioada 1964-1994. Ca daca le solicit de la arhiva firmei in mod sigur nu voi obtine nimic...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 25 Iulie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa te adresezi ITM sau si sa afli cine tine arhivele respective , apoi sa mergi si sa ceri respectivele adeverinte . Ai grija insa ca nu toate veniturile se iau in consideratie , numai cele cu caracter permanent , indemnizatie de conducere da , ore suplimentare da , ore de noapte , numai daca a lucrat 6 luni intr-un an cu schimb de noapte ( tata a lucrat cate 5 luni , si nu a primit nimic).
Se pare ca nimeni nu doreste sa indrume oamenii sa isi ia drepturile , de frica sa nu saraceasca bugetul alocat de guvernarea Base pentru investitiile in frunze , telegondole etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In anexa 15 la HG 257/2011 pt. aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010 ,o sa gasiti sporurile care au facut parte din baza de date pt. calcularea .pensiilor
In 1964 , nu exista ITM .. nu inteleg de ce-l trimiteti la o institutie care nu exista pana in 1995...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire adeverinta pensie de ctre angajator sanda seimann sanda seimann Ma scuzati ca revin la acelasi subiect, dar doresc sa ma lamuresc cat mai bine asupra acestor adeverinte pe care unitatea la elibereaza pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de venit cu sporuri variabile. romeo bratu romeo bratu Am solicitat intreprinderii unde am lucrat eliberarea adeverintelor care sa ateste sumele lunare incasate de catre mine ca sporuri de lucru in zilele de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta sporuri aferente. PetrescuVlad PetrescuVlad Buna ziua. Tata are urmatoarea problema, la care va cer indrumarea: A lucrat la IFMA (fosta fabrica de lifturi din Buc), vechimea anilor de munca i s-au ... (vezi toată discuția)