avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... paron escroc+salariat onest= dosa furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

paron escroc+salariat onest= dosa furt

Subiect: exista elementele unui furt??????

buna ziua
vreau sa ma lamuresc si eu cu o probleme:
in fapt lucrez la o firma de instalatii electrice,avanad in proportie de 90% contracte cu electrica. pentru toate lucrarile executate, trebuie sa predai la finalul lucrarii materialele rezultate din demontari. in luna decembrie am luat o cantitate de materiale rezultate din demontari in vederea predarii acestora catre sc electrica sa, intrucat magazionerul de la electrica nu era prezent am hotarat sa depozitez materialele intr-un spatiu care nu a aprtinut firmei.mentionez ca la 2 zile diferenta am predat materialele catre sc electrica avand in acest sens proces verbal de predare primire cu institutia semnat , stampilat si datat. la o luna de la predare am fost acuzat de furtul acestor materiale intrucat seful a vrut sa se razbune pe mine . Mai mentionez ca respectivul patron detine mai multe firme in acelasi spatiu de lucru, eu lucrand efectiv la toate firmele acestuia,dar cu forme legale doar intr-o firma iar acesta mentioneaza ca eu nu aveam nici-o calitate in a preda respectivele materiale in numele societatii. in acesta situatie pot fi acuzat de furt,din moment ce eu detin respectivul proces de predare primire(in original)
Cel mai recent răspuns: geany1082 , utilizator 15:19, 18 Ianuarie 2011
Nu daca aveti dovada ca le-ati predat. Pastrati-o ca pe ochii din cap. Paza buna trece primejdia rea. :D
scuze am vrut sa scriu patron escroc+salariat onest= dosar furt si mai mentionez ca s-a declarat o cantitate de materiale furate cu 50% mai mare, dar nu exista nici o forma de intrare in magazia societatii pentru respectivele materiale pe care eu le-am predat
Nu va poate acuza de furt.
Dvs. insa puteti sa il reclamati la ITM ca lucrati la negru.

Edit later: daca acuzatia este pt o cantitate mai mare decat cea din PV, mai trebuie sa existe si probe. Dupa cum spuneti, acestea nu exista.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
acest escroc de patron santajeaza unii colegi ai mei sa dea declaratie ca a fost o cantitate mai mare de materiale. se poate acest lucru atata timp cat nu exista forme de intrare in magazia unitatii, iar eu detin copii xerox din avizierul de insotire a marfurilor din care reiese ca nu au intrat materiale anterior datei predarii acestora de catre mine ci decat dupa ce eu am predat respectivele materiale
Numai cu martori,nu se poate condamna o persoana.
Trebuie mai multe probe.
In cazul de fata,probele s epare ca sunt in folosul dumneavoastra,iar martorii,daca vor declara mincinos,vor raspunde penal.

Alte discuții în legătură

Sancționarea disciplinarã/penalã a unui agent de securitate în aceastã situație andreimorovan andreimorovan Eu lucrez ca agent de securitate pentru o firmă privată de pază.În una din turele din servici am preluat fără a verifica bunurile din pază, bazându-mă ... (vezi toată discuția)
Cercetat pentru delapidare cry_ama cry_ama buna,am si eu niste nelamuriri..am o cunostiinta care este cercetata pentru delapidare.a lucrat la un magazin alimentar ca vanzator,acolo se primea marfa fara ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt pe nedrept favu favu buna ziua ,am lucrat la un magazin de legume fructe,la inceput totul a mers bine,pe parcurs au inceput certurile cu patronul magazinului pe motivul ca in ... (vezi toată discuția)