avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetat pentru delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetat pentru delapidare

buna,am si eu niste nelamuriri..am o cunostiinta care este cercetata pentru delapidare.a lucrat la un magazin alimentar ca vanzator,acolo se primea marfa fara facturi,se predau bani fara a se trece pe vreun monetar ci doar pe niste bilete care ramaneau la patron,iar dupa 2 luni s-a facut un inventar cu ajutorul unor angajati ai patronului si patronul ar fi zis ca s-a iesit un minus de aprox.18000-20000 lei.ceea ce e aberant deoarece acolo se facea o vanzare foarte mica,iar banii erau predati in fiecare seara patronului.mentionez ca acel inventar nu a fost semnat de vanzator,care acum este cercetat pentru delapidare.va rog sa-mi dati un sfat ce ar putea sa faca persoana respectiva pentru a se apara,tinand cont ca nu detine o situatie materiala buna pentru a-si permite un avocat,ce risca sa pateasca?va rog mult sa imi raspundeti,poate reusesc sa o ajut cumva
Cel mai recent răspuns: cry_ama , utilizator 19:13, 31 Octombrie 2013
Seara ,banii erau predati patronului cu document justificativ ?
da,erau predati pe monetar o parte din bani,iar o parte erau trecuti separat pe un biletel,acestia din urma nu erau marcati nici pe casa de marcat.cam asa se lucreaza la toate magazinele acestui patron
In situatia aceasta este o situatie delicata pentru ca ambele parti nu pot sustine si proba in conditiile legii suma totala predata respectiv preluata,in culpa fiind patronul care a acceptat aceasta procedura
da,dar ce ar putea pati vanzatorul?tinand cont ca patronul se poate prezenta in instanta doar cu monetarele,fara a declara de banii predati separat pe bilete,el ar putea sa nu recunoasca ca primea si alti bani in afara de cei de pe monetar.
Da, oricat de josnic ar fi sa procedeze in acest mod are aceasta posibilitate...
Politia va analiza probele si aceste vor fi probabil in defavoarea vanzatorului...

Alte discuții în legătură

Tu nu iei banii dar totusi lipsesc (lipsa in gestiune imputata angajatilor) iulian popa iulian popa va rog sa imi ma ajutati si p mine ora mea lucreasa la o firma ca vanzatoare inpreuna cu o colega si la fiecare inventar facut ies lipasa patroana stie ca nu ... (vezi toată discuția)
Chitanta, dispozitie de incasare sau monetar? steluta79 steluta79 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Societatea noastra are sediu social si punct de vanzare cu amanuntul. In fiecare seara eu preiau de la vanzatoare o suma de ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca-gestionar-casa pusa gaj klaus_io klaus_io Salut Am lucrat ca gestionar vanzator la un depozit de materiale de constructii si de cateva luni nu am mai primit salariu...mi-am bagat denisia...a fost ... (vezi toată discuția)