Salut
Am lucrat ca gestionar vanzator la un depozit de materiale de constructii si de cateva luni nu am mai primit salariu...mi-am bagat denisia...a fost facut un inventar si am iesit lipsa vreo 20000ron...nu s-a tinut cont de demisie si nici de asa zisa lipsa si dupa vreo 3 luni cand patronul a gasit alt gestionar am predat...iar la predare am iesit lipsa 45000ron...multa marfa nu s-a luat in considerare la inventar pentru ca era expirata (ciment, multibat, glet, etc.), vopsele neexpirate dar nevandute pe motiv ca nu mai are contract cu distribuitorii si nu mai poate sa le dea inapoi, alte marfuri care noul gestionar nu a vrut sa le ia in gestiune din diferite motive care apoi o parte a fost incinerat....s-au calculat salariile..concediile si s-a ajuns ca am de plata 30000ron....si mi se cere sa platesc acesti bani ca sa nu se ajunga in instanta.....tin sa precizez ca nu am luat nici un ban si ca aceasata firma are mai multe depozite si toti gestionarii au iesit lipsa...(mai este in proces cu inca 2)...aceasta firma schimba cam 3 contabili pe an.....ce as putea sa fac?...se poate vinde casa fara acordul meu?.............multumesc
In primul rand ca pentru nerespectarea contractului de munca trebuia sa va adresati ITM. Pe de alta parte decizia de impunere trebuia atacata la instanta judecatoreasca. Daca nu va fost comunicata o astfel de decizie va puteti adresa instantei si acum. Impunerea materialelor lipsa din gestiune si oprirea unor drepturi salariale nu pot fi facute decat in baza unei decizii. Daca angajatorul se adreseaza instantei civile si face dovada ca din vina dvs. a fost prejudiciat poate, dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti, sa va execute silit orice venit si chiar locuinta.
Va recomand sa atacati dvs. la instanta de conflicte de munca toate actele emise de angajator de la data depunerii demisiei..
am vb cu patronu si zice sa nu ajungem in instanta k are prieteni procurori si sa platesc banii....am dat nota explicativa si a doua zi am primit acasa scrsoare sa dau iar nota explicativa si sa dau un accept de plata.....ce sa fac?
dar e normal ca marfa sa intre doar cu avize fara facturi?....pe casa de marcat nu bateam tot (asa vroia patronu)...cam 20%......dar banii ii trimiteam cu niste monetare..dar nu cred ca aceste monetare apar in contabilitate....eu am intr-un caiet scrise toate monetarele si cu banii reali pe care ii trimiteam (nu ce aparea pe casa de marcat).....are vreo valoare in instanta?...si mai sunt unele foi semnate de contabil cu stocul facut dupa acele monetare....
ce ma sfatuiti sa fac?.....multumesc