Multumesc pentru nr. art. (101), ca nu intelegeam ce scrie pe PV. Acu m-am pus cu "burta" pe noul cod rutier ca nu l-am mai citit de cind am luat permisul. :((Pe dna avocat, careia ii multumesc pentru informatii, cit de cit, si pentru urarile de succes , o informez ca procedura de contestare este cam asa, citat de pe site-ul BPR,
[ link extern ] .
Totusi, sint nelamurit cu codu asta nou #-o: daca iti retine permisu , este sau nu este obligatoriu sa iti dea si puncte penalizare ?, ca daca nu , daca intr-un an faci 4 accidente de genu' asta, cu neacordare de prioritate, teretic stai 8 luni pe trotuar, 7 luni daca iti face o reducere ptr 1 luna, iar daca iti da 3 pct penalizare ptr fiecare ar fi 4x3=12 pct si tot nu faci 15 sa ramaii iar fara el.E cam naspa! Plus chestia cu alcooltestu sau "mijloc tehnic certificat" , daca dna avocat de mai sus zice ca nu e proba in instanta, atunci de ce este obligatoriu? (art.186). Sa fim seriosi, politia are aceleasi "mijloace tehnice certificate" care se utilizau si inainte de aparitia noului cod rutier in care sa apara chestia cu "substante stupefiante si medicamente" si in plus, daca ii soliciti politistului care te cerceteaza un buletin de verificare metrologica sau un buletin de certificare a "mijlocului tehnic" in 110% din cazuri nu o sa iti prezinte nimic, asa ca poti foarte bine sa refuzi testarea. Cred ca o sa imi deschid un cabinet de consultanta dupa experienta asta! In concluzie, pina luna viitoare cind am primul termen, astept sfaturi, din experienta sau sfaturi juridice. Sper sa cistig, in final!:training: