avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... testul cu aparatul alcooltest si puncte penalizare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

testul cu aparatul alcooltest si puncte penalizare obligatorii ????

In data de 07.04.2008 am fost implicat intr-un accident cu avarii in sectorul 4. Am fost amendat cu 6 puncte amenda si retinerea permisului ptr 2 luni pentru ca nu as fi respectat indicatorul "cedeaza trecerea". In fapt , e vorba de o intersectie in care aveam , intradevar, cedeaza trecerea", dar drumul cu prioritate cu care ma intersectam avea doua sensuri, cite o banda pe sens, cine cunoaste zona Drumul gazarului, Izvorul Rece, Str. Resita,.Deci, eu urmam sa fac manevra la dreapta pe Izvorul Rece, tooata str. IZv.rece era blocata de o coloana de masini de la semaforul din Brincoveanu pina in str. Resita, ma asigur ca prostu' in dreapta apoi in stinga, plec de pe loc si ma pomenesc cu un individ care depasise coloana care stationa la semafor, a luat-o pe contrasens, vroia sa faca la stinga, mentionez ca este linie discontinua. In fine, scandal, eu ca m-am asigurat , ca el a depasit coloana, etc. Individu vine cu propunerea sa declaram accidentul in parcare, eu ca dobitocu, nu, sa mergem la politie, ca am dreptate, el a depasit cloana, etc. La politie, tac-pac, neacordare de prioritate, 300 lei amenda ( 6 puncte amenda) si retinerea permisului ptr 2 luni. In procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu solutia data si nu ma consider vinovat. Acum ideea este urmatoarea: vreau sa fac contestatie sa anuleze procesul verbal si sa imi restituie permisul pe urmataorele considerente: nu am fost testati cu aparatu alcootest, nu am primit puncte penalizare, ala a depasit coloana stationata la semafor. Intrebarile mele sint urmatoarele: pentru cazul prezentat (neacordare de prioritate-cum a concis domnu' organ) testul cu aparatul alcooltest este obligatoriu? punctele penalizare sint obligatorii? daca ii dau in judecata (pe cine-politia sau pe cel care m-a lovit) trebuie sa platesc amenda, ca daca o platesc inseamna ca imi recunosc vinovatia (asa cred eu -chiar daca cistig, mortu de la groapa nu se mai intoarce(banii)), are rost sa pierd timpul pe la judecatorie? . Please, help, miine este ultima zi cind trebuie sa platesc 1/2 din amenda ! Sfaturi urgente la icostica@gmail.com . Multumiri anticipate . Fac cinste daca cistig impotriva sistemului (macar sa imi recuperez permisu- in 17 ani nu l-am avut niciodata retinut) !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:13, 11 Aprilie 2008
Amenda va trebui sa o platesti oricum,pentru ca pina una alta ti s-a facut proces verbal de constatare a contraventiei.Procedura e ,intii platesti,apoi contesti procesul verbal.In ceea ce priveste actiunea,poti contesta procesul verbal incheiat,fara ca sa ti se poata agrava situatia.Parerea mea,daca te consideri nevinovat,nu ai nimic de pierdut sa contesti procesul verbal,deoarece se judeca intr-un termen,maxim doua .Proba o faci cu acte, martori,interogatoriu celuilalt sofer.Cred ca nu este obligatoriu testul de acoolemie,decit daca agentul de circulatie considera aceasta masura necesara.In afara de asta ,testul cu acel aparat de masurare al alcoolemiei nu este valabil in instanta,putind oricind fi contestat, doar proba de sange la IML fiind considerata proba in instanta.Ca sa-ti iei mai repede permisul,dupa o luna,fa cursurile de educatie rutiera si sanctiunea se va reduce la o luna suspendare a permisului.Succes!
nu inteleg de ce trebuie sa plateasca amenda daca urmeaza sa conteste procesul verbal?? contestatia se refera la intregul pv si nu doar la sanctiunea complementara de suspedare a dreptului de a conduce. adica el plateste amenda, dar contesta sanctiunea complementara? nu e posibil asa ceva. platesc amenda....ca de recunosc ca nu i-am dat prioritate da r ma opun sanctiunii complementare. Contestatia se face pentru combaterea actiunii/inactiunii care a facut obiectul contraventiei, in acest caz neacordarea de prioritate conf. art. 101 alin. 3 parca din OUG 195/2002, sanctionata cu 6 puncte amenda (sanctiune principala) si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 60 zile.
Multumesc pentru nr. art. (101), ca nu intelegeam ce scrie pe PV. Acu m-am pus cu "burta" pe noul cod rutier ca nu l-am mai citit de cind am luat permisul. :((Pe dna avocat, careia ii multumesc pentru informatii, cit de cit, si pentru urarile de succes , o informez ca procedura de contestare este cam asa, citat de pe site-ul BPR, [ link extern ] .
Totusi, sint nelamurit cu codu asta nou #-o: daca iti retine permisu , este sau nu este obligatoriu sa iti dea si puncte penalizare ?, ca daca nu , daca intr-un an faci 4 accidente de genu' asta, cu neacordare de prioritate, teretic stai 8 luni pe trotuar, 7 luni daca iti face o reducere ptr 1 luna, iar daca iti da 3 pct penalizare ptr fiecare ar fi 4x3=12 pct si tot nu faci 15 sa ramaii iar fara el.E cam naspa! Plus chestia cu alcooltestu sau "mijloc tehnic certificat" , daca dna avocat de mai sus zice ca nu e proba in instanta, atunci de ce este obligatoriu? (art.186). Sa fim seriosi, politia are aceleasi "mijloace tehnice certificate" care se utilizau si inainte de aparitia noului cod rutier in care sa apara chestia cu "substante stupefiante si medicamente" si in plus, daca ii soliciti politistului care te cerceteaza un buletin de verificare metrologica sau un buletin de certificare a "mijlocului tehnic" in 110% din cazuri nu o sa iti prezinte nimic, asa ca poti foarte bine sa refuzi testarea. Cred ca o sa imi deschid un cabinet de consultanta dupa experienta asta! In concluzie, pina luna viitoare cind am primul termen, astept sfaturi, din experienta sau sfaturi juridice. Sper sa cistig, in final!:training:
Am constatat ca nu a aparut pe forum ce am scris privitor la plata amenzii, prin urmare: "Cai de atac impotriva PV constatare a contraventiei: "Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare, de la data inregistrarii acesteia la unitatea de politie din care face parte politistul care a constatat fapta". Dupa cum se stie, la noi, in Romania, mortu de la groapa nu se mai intoarce, asa ca , chiar daca cistigi, ajungi sa renunti la banii care i-ai dat pe amenda, decit sa mai alergi sa ii recuperezi.
Asa ca m-am dus frumusel astazi la judecatorie (am aflat si eu cu ocazia asta pe unde sint judecatoriile in bucuresti), am alergat de nebun dupa un timbru judiciar de 15 bani (am dat 1 leu ca nu se gasesc-se iau de oficiile postale, in sediul judecatoriei sect 3 este un OP pe linga Xerox, niste coridoare pe acolo, tot faci dreapta). am platit 1 leu la CEC in contul judecatoriei sectorului unde depui plingerea, primesti un certificat de grefa, cu originalul , dovada retinerii in original si copie dupa Ci te duci la politie si iti restituie permisul pina la o decizie definitiva si irevocabila data de judecator. Macar asa mai lungesti boala:yes: Nu recomand sa depuna plingere impotriva Pv celor prinsi chiar bauti , se simt vinovati, sau au incalcat regulile de circulatie cu buna stiinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlaturare suspendare permis dumitru2000 dumitru2000 X patrunde intr-o intresectie nedirijata. X inainteaza putin pentru a vedea daca din dreapta se apropie vreun autovehicul. (motivul ianintarii: pe carosabil ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat neacordare de prioritate adina23 adina23 buna ziua, am o cunostiinta, care acum 2 luni si jumatate aproximativ i-a fost suspendat permisul auto pentru neacordare de prioritate cu accident dar fara ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv politia rutiera - o fapta din cele doua nu exista tescoandreas tescoandreas Buna ziua, Am fost oprit de un echipaj de la Politia Rutiera in aceasta seara. Am fost sanctionat contraventional cu Amenda contraventionala pentru ca am ... (vezi toată discuția)