avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunica-nepotel!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunica-nepotel!!!!

Buna ziua!As dori sa stiu daca bunica paterna a minorului,stabilita si lucrand cu acte in regula de 15 ani in Spania,poate sa-si ia nepotul in vacanta in strainatate?De fiecare data cand vorbesc cu copilul,acesta isi exprima dorinta de a ma vizita.Am vreo sansa?As putea obtine legal un program de vizita in asa fel incat sa vin in Romania ca sa-l iau?Ce trebuie sa fac?Mentionez ca minorul are 5 ani.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:44, 18 Ianuarie 2011
Legal nu puteti obtine in instanta un program de vizita.
Dar puteti lua minorul in vacanta, daca parintii accepta si va imputernicesc prin procura notariala. Minorul trebuie sa aiba pasaport si dvs. cazierul judiciar in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu copil minor insotit de bunici zvety36 zvety36 Buna ziua,as avea nevoie de cateva lamuriri.Am un copil de 5 ani si sunt divortata.Copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)
Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)