avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mare nelamurire cu privire la vanzare - cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mare nelamurire cu privire la vanzare - cumparare actiuni reprezentand teren arabil ...

Buna ziua. Am si eu o problema si sper sa ma puteti lamuri. In anul 1994 am cumparat de la o matusa actiuni reprezentand echivalentul arabil al unui pamant aflat in administrarea unei societati comerciale (neexistand la vremea respetiva titlul de proprietate). Ulterior, s-a emis titlul de proprietate pe pamant (cu precizarea ca pe titlul de proprietate s-a trecut numele persoanei care mi-a vandut pamantul - din greseala primariei care a emis aceste titluri). Acum doresc sa vand aceste actiuni (pamantul) si mi s-a spus de la un notariat ca trebuie sa se faca succesiunea (adica dupa matusa care a decedat intre timp si daca mai exista mostenitori ... au si ei dreptul la aceste actiuni). Eu vreau sa stiu cum trebuie procedat si daca la vremea respectiva s-a emis act de vanzare - cumparare, acesta nu mai este valabil? Eu vreau doar sa vand terenul (actiunile) . Nu se poate face vanzare - cumparare cu precizarea ca aceste actiuni reprezinta pamantul ? Si ce legatura are celalalt mostenitor al matusii cu aceasta vanzare - cumparare facuta cu consimtamantul matusii mele ?

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa bunici decedati si tata decedat fere fere sa incep prin a explica mai bine speta.Tatal meu a murit in 2005 si nu a reusit sa dezbata mostenirea dupa parintii sai decedati, el mai avand o sora.acum dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se rectifica greseala din titlu de proprietate? ALINNA ALINNA Bunica mea ca mostenitoare a mamei sale detine un titlu de propritate si contractul de vanzare cumparare incheiat de catre mama sa si barbatul care a stat in ... (vezi toată discuția)