Exista vreo lege in care o persoana sa nu aiba voie sa se aproprie de cineva mai putin de "x" metri? Stiu ca in alte tari se poate...
Si daca da care este?
Vad ca ati incadrat intrebarea la "Drept penal - probleme serioase cu dreptul".
Daca e asa, trebuie sa stiti ca pentru cazurile de liberare provizorie, organul judiciar poate dispune ca, pe timpul liberarii provizorii, inculpatul sa respecte una sau mai multe din urmatoarele obligatii:
a) sa nu depaseasca limita teritoriala fixata decat in conditiile stabilite de organul judiciar;
b) sa comunice organului judiciar orice schimbare de domiciliu sau resedinta;
c) sa nu mearga in locuri anume stabilite;
d) sa se prezinte la organul de urmarire penala sau, dupa caz, la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;
e) sa nu intre in legatura cu anumite persoane determinate;
f) sa nu conduca nici un autovehicul sau anumite autovehicule;
g) sa nu exercite o profesie de natura aceleia de care s-a folosit la savarsirea faptei.
In lipsa unui dosar penal nu cred ca se poate stabili astfel de masuri.
Se poate si in Romania dar numai daca exista o hotarare judecatoreasca pronuntata de o instanta penala.
In cazul unei judecati civile situatia este mult mai complicata...
Dupa parerea mea ar exista aceasta posibilitate dar este foarte greu de obtinut o astfel de hotarare judecatoreasca pe cale civila.
Fostul meu prieten lucreaza ca ofiter in jandarmerie, am fost cu el aproape 5 ani. Pot zice ca acum e obsedat de mine si nu mai am cum sa scap de el. Am fost agresata si fizic si psihic de el, am incercat sa ma duc la politie dar de fiecare data el a "scapat" spunandu-le ca sunt colegi de minister si ca nu are ce sa ii faca. Acum vreau sa plec din tara fara sa stie el - altfel ii stiu instare sa ma sechestreze daca ar afla k vreau sa plec- , dar el m-a amenintat ca daca plec imi da foc la casa si multe alte amenintari. Avand in vedere ca lucreaza acolo automat are si limbajul adecvat pentru a imbrobodi orice si ca alte persoane sa ii si creada.
Ce as putea sa fac sa scap de omul asta, m-am saturat......
Ordin de restrictie
gyoni8
Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine?
Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)