avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista o astfel de lege?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista o astfel de lege?

Exista vreo lege in care o persoana sa nu aiba voie sa se aproprie de cineva mai putin de "x" metri? Stiu ca in alte tari se poate...
Si daca da care este?
Sa stiti ca exista persoane care spun ca daca exista o astfel de hotarare prin care sa ii fie restrictionat dreptul de a se apropia de o persoana la un numar de metri persoana respecta acea hotarare.
In consecinta, pronuntarea unei astfel de hotarari poate produce anumite efecte care sa fie respectate...
Ceea ce este important este faptul ca instanta civila nu poate refuza pronuntarea unei astfel de hotarari judecatoresti daca exista motive temeinice.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu exista temei legal si cred eu ca discutiile sunt neavenite si la fel de mult cred ca veti duce discutia asta pana in panzele albe pentru a mai posta ceva ,fara nicio baza.
Este o discutie inutila si fara finalitate si trebuia sa intelegeti de la inceput acest lucru,cel putin ca bun jurist,cum va considerati.
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Incalcarea unei hotarari care protejeaza drepturi si libertati fundamentale creaza interdictii pentru persoanele care lucreaza in sistem.SRI,politie,magistratura,etc.
Adica o astfel de persoana nu poate incalca o hotarare care recunoaste si protejeaza drepturi si libertati fundamentale ale omului.
Exista probleme si sub acest aspect.
Adica existenta unei astfel de hotarari trebuie respectata...

Cine incalca drepturi si libertati fundamentale poate fi exclus din sistem.
Este insa adevarat ca un cioban spre exempu nu ar avea probleme...dar il poate lua politia la intrebari si sanctiona...
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua, Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta ... (vezi toată discuția)