avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista o astfel de lege?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista o astfel de lege?

Exista vreo lege in care o persoana sa nu aiba voie sa se aproprie de cineva mai putin de "x" metri? Stiu ca in alte tari se poate...
Si daca da care este?
Da,ideea aceasta este...
Dupa ce ajungeti la spital se poate face ceva.
Dupa parerea mea instantele pot da astfel de hotarari de protectie dar exista probleme in caz de incalcare a acestora deoarece lipseste mecanismul juridic de protectie al respectarii hotararii si de sanctiune efectiva.

Cu toate acestea,pot exista si persoane care se respecte hotararea daca exista...
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveti putintica rabdare, va fi si la noi implementat.

@aligabi2004
Nici dumneavoastra nu trebuie sa va duceti la el acasa, daca vreti ordin de restrictie... Ar trebui sa-l obtina doar persoanele care sufera o agresiune continua si certa, nu sa fie o alta parghie de folosit in relatiile personale. Dvs credeti ca ar trebui sa aveti dreptul de a va razgandi in privinta restrictiei (sa nu fie pedepsit daca o incalca cu acordul dvs)?

Data post: Miercuri, 19 Ianuarie 2011, 20:39
Nu inteleg ce e atata de greu.
Eu agresez o persoana,aceasta merge la politie.
Sunte chemat la politie,acolo imi recunosc fapta,si semnez un angajament ca nu s eva mai repeta,sau voi suporta consecintele?
Ati vazut careva cum se face un astfel de angajament?ca vad ca nu stiti nimic despre el.

In cazul in care repet infractiunea,pot fi arestat preventiv,pentru ca reprezint grad ridicat de pericol social,sau pot fi internat la psihiatrie.
pe langa asta primesc si o bataie buna,dupa care,sigur imi vad de treaba,asta daca voi mai fi liber.

Legea care prevede alternativele angajament/nerespectarea lui=inchisoare,psihiatrie sau bataie ?:strong:
"Vorbim discutii" intr-un limbaj greu inteligibil,chiar si pentru cineva,care probabil nu a fost niciodata "gratulat" de profesorii sai.:hm:

Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
eumarian a scris:

@aligabi2004
Nici dumneavoastra nu trebuie sa va duceti la el acasa, daca vreti ordin de restrictie... Ar trebui sa-l obtina doar persoanele care sufera o agresiune continua si certa, nu sa fie o alta parghie de folosit in relatiile personale. Dvs credeti ca ar trebui sa aveti dreptul de a va razgandi in privinta restrictiei (sa nu fie pedepsit daca o incalca cu acordul dvs)?

Problema nu se pune doar sub aspectul unei agresiuni certe intrucat o agresiune este certa dupa pronuntarea unei hotarari de condamnare sau daca persoana recunoaste in cursul urmaririi penale ca a exercitat agresiuni.

Statul are obligatia pozitiva de a crea parghii sau institutii juridice prin care sa se evite posibilitatea exercitarii unor agresiuni viitoare chiar daca agresiunile trecute nu au fost dovedite printr-o hotarare judecatoreasca penala definitiva de condamnare...

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

eumarian a scris:

@aligabi2004

Problema nu se pune doar sub aspectul unei agresiuni certe intrucat o agresiune este certa dupa pronuntarea unei hotarari de condamnare sau daca persoana recunoaste in cursul urmaririi penale ca a exercitat agresiuni.

Statul are obligatia pozitiva de a crea parghii sau institutii juridice prin care sa se evite posibilitatea exercitarii unor agresiuni viitoare chiar daca agresiunile trecute nu au fost dovedite printr-o hotarare judecatoreasca penala definitiva de condamnare...

Aceasta este o discutie pe deziderate,pentru ca legal nu exista astfel de prevederi.
Teoretic,aveti perfecta dreptate,dar doar atat...

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua, Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta ... (vezi toată discuția)