avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista o astfel de lege?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista o astfel de lege?

Exista vreo lege in care o persoana sa nu aiba voie sa se aproprie de cineva mai putin de "x" metri? Stiu ca in alte tari se poate...
Si daca da care este?
[EDITAT] Ce nu intelegeti este ca:
1. Politia nu prea mai da batai (cel putin in Bucuresti)
2. Solutia juridica corecta va fi in mare aceeasi indiferent de partea de care va aflati.

Daca maine creeaza cineva un topic ca a fost obligat de Politie sa semneze un angajament ca nu mai intra la el insusi in bloc, dvs ce o sa-i spuneti? O sa va uitati la lege si o sa-i spuneti ca e un abuz si n-are decat sa-l incalce. Din nou, daca legea nu prevede sanctiuni ...
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
eumarian a scris:

:)
Aceasta discutie s-a impartit in doua tabere:
1. Cei care zic "Nu se poate"
2. Cei care zic "Nu se poate, dar cei de la 1 sunt oameni rai"

Daca nu exista sanctiuni, situatia e clara. Simplu: fie depune plangere penala, fie isi angajeaza o garda de corp care sa-i dea siguranta.

In acelasi timp, exista cazuri CEDO oarecum relevante pentru vidul legislativ sesizat de dvs. De exemplu in Opuz c Turciei (2009), statul turc a fost condamnat pentru ca desi a fost repetat sesizat de petenta, l-a lasat liber pe fostul sot al ei si nu a impiedicat uciderea mamei acesteia de catre el.

Exista situatii tragice, de aceea trebuie introdus ordinul de restrictie. Pe de alta parte, stiti foarte bine ca si aceasta institutie de drept va fi abuzata daca nu se va cere doar pentru motive temeinice.

Evident ca doar pentru motive temeinice se poate cere un ordin de restrictie.
Cu siguranta ca pot exista si persoane paranoice care sa ceara ordin de restrictie.
Totul trebuie sa se bazeze pe ceva concret, pe fapte precis determinate si pe existenta unei stari de pericol dovedite la un mod suficient cat sa poata fi luate in seama.
Cu ce este afectata o persoana prezumat nevinovata intr-un proces penal daca ii este interzis accesul la mai aproape de 300 metri fata de o persoana care sustine ca este victima atata timp cat suspectul este prezumat nevinovat?
Nu este cu nimic afectat printr-un ordin de restrictie deoarece o astfel de masura nu infuienteaza vinovatia sau nevinovatia suspectului, invinuitului sau inculpatului in procesul penal...;)
[EDITAT]

@dl. Lascoschi
In penal aveti perfecta dreptate, problema e la introducerea ordinului de restrictie in civil. Tinand cont ca sanctiunile incalcarii ar trebui sa fie de natura penala, e discutabil daca instanta civila poate dispune interdictia... Sunt totusi standarde de proba diferite si cu siguranta procedeul va fi abuzat.
eumarian a scris:
@dl. Lascoschi
In penal aveti perfecta dreptate, problema e la introducerea ordinului de restrictie in civil. Tinand cont ca sanctiunile incalcarii ar trebui sa fie de natura penala, e discutabil daca instanta civila poate dispune interdictia... Sunt totusi standarde de proba diferite si cu siguranta procedeul va fi abuzat.

Dupa parerea mea dreptul la recurs in procedurile bazate pe art 278 C.pr.pen., au fost ,,retezate,, datorita avalansei de plangeri facute de neinitiati.

Exista un risc ca instantele sa fie asaltate de astfel de procese daca ar fi la indemana oricarui neinitiat in drept.
Oamenii nu inteleg sa isi angajeze avocati si nici avocatii romani nu abordeaza problema ca in SUA...
In SUA un proces pierdut conteaza,in Romania nu...
Vedeti ca exista si cauza CEDO Caroline de Monaco vs. Franta.
Am citit in mare ceea ce ati postat si am inteles cam urmatoarele
1 - omul mai intai trebuie sa ajunga in spital sau in cer mai rau caz moara ca politia sa faca ceva
2 - ca sa scap de nebun trebuie sa invat arte martiale ca sa ii fie lui frica de mine si sa ma lase in pace, caci un bodyguard nu imi permit
3 - legile din Romania lasa mult de dorit fata de cei din U.E.

Haideti sa v-a spun ce mi s-a intamplat o data: anul trecut 2009-2010 am fost la munca in noaptea de revelion. Dimineata am ajuns acasa la fostul meu iubit si el era inca in betia dintre ani ... nici bine nu am venit acasa ca avea chef de cearta si deodata m-am trezit cu ditamai palma (eu am simtit-o ca pe un punm) peste gura de mi-a spart buza de jos ... m-a lovit cu pumni pe corp ... Ce a facut el atunci? m-a sechestrat si nu mi-a dat voie sa plec de la el pana cand nu mi-a trecut buza. Atunci in prima zi din an am vrut sa ma duc la politie dar daca am plecat dupa ce mi s-a desunflat buza ce rost avea sa ma mai duc la politie? cred ca radeau si aia de mine... sau se ducea fostul la politie si zicea ca sunt nebuna si ca el e din MAI si automat el are dreptate in ochii lor. Cum zice romanul: Hai colegul ca suntem din acelas minister bla bla bla
Mie imi pare rau ca in tarisoara asta a noastra nu exista legi in care sa protejeze femeile care nu au cum sa se apere.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie banicaemilia banicaemilia Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Daca mi se intampla sa fiu atacata pe strada si reusesc sa supravietuiesc acestui atac, pot obtine ordin de ... (vezi toată discuția)