avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista o astfel de lege?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista o astfel de lege?

Exista vreo lege in care o persoana sa nu aiba voie sa se aproprie de cineva mai putin de "x" metri? Stiu ca in alte tari se poate...
Si daca da care este?
Imi pare rau ca un dn.avocat,face aprecieri pe care nu le sustine juridic,dar acesta se pare ca este un obicei mai vechi,cu care suntem obisnuiti.
Nu este vorba despre nicio nerespectare si vi s-a explicat ,de data aceasta nu de catre mine.
Dl."eumarian" nu comenta in calitate de "judecator",ci comenta despre inexistenta unor prevederi legale care sa sustina cele afirmate de dl.avocat Lascoschi.
Temei juridic ar exista dar in ceea ce priveste respectarea hotararii ar fi probleme.
Situatia ar cumva asemanatoare cu cea in care un individ isi ia un angajament la politie si ulterior nu il respecta.Am putea lua ca exemplu folosirea de injurii asupra unei persoane.Ce il poate opri pe respectivul sa inceteze cu injurile?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Temei juridic ar exista dar in ceea ce priveste respectarea hotararii ar fi probleme.
Situatia ar cumva asemanatoare cu cea in care un individ isi ia un angajament la politie si ulterior nu il respecta.Am putea lua ca exemplu folosirea de injurii asupra unei persoane.Ce il poate opri pe respectivul sa inceteze cu injurile?

Multe amenzi,l-ar opri.
Dle.avocat sunteti jurist,va rog sa aratati acest temei(articolul de lege),nu discutam povesti ,nu facem similitudini.
Pana la urma despre aceasta este vorba.
Am fost foarte aproape sa obtin o astfel de hotarare dar s-au impacat partile si s-a suspendat judecata...
Am trecut de exceptia inadmisibilitatii...
Va pot spune ca temeiul legal nu este nici in Codul Civil, nici in Codul Familiei si nici in Codul Penal.
Raman la parerea ca se poate si in mod normal, daca actiunea este bine redactata instanta nu o poate respinge.
Exista insa o problema cu incalcarea sau nerespectarea hotararii judecatoresti de catre parat asa cum a aratat Eumarian.
Insa...cu toate acestea, desi nu exista instrumente juridice adecvate pentru respectarea unui drept fundamental, instanta nu poate respinge cererea.
Daca instanta ar respinge cererea statul roman ar pierde la CEDO dupa parerea mea si de aceea instanta trebuie sa admita o astfel de actiune civila.
Ca ar exista probleme legate de legislatia romaneasca in aceasta materie constituie tot o problema a statului doar ca instanta ar muta problema din ograda ei in ograda legislativului pentru ca nu ofera instrumente juridice adecvate pentru respectarea unor drepturi conferite printr-o hotarare judecatoreasca.
Nu este obligatoriu sa ai un text de lege expres care sa iti confere dreptul la aceasta actiune intrucat pe cale de interpretare juridica exista norme aplicabile.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie gyoni8 gyoni8 Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane, nu vreau ca aceasta persoana sa se mai apropie de mine? Unde ma adresez si cam ce probe imi ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua, Intentionez sa cer un ordin de restrictie impotriva fostului meu sot care ma forteaza sa ma impac cu el. Motivul separarii de el a fost violenta ... (vezi toată discuția)