Am o problema mare Ajutati-ma!
Locuiesc intr-un bloc nationalizat. Fostii proprietari, printr-un PV au specificat proprietatea asupra apartamentelor si spatiilor comerciale. Unul dintre fostii proprietari a decedat si nu are urmasi, drept pentru care nu a fost niciodata revendicata partea lui de proprietate. Apartamentul meu ii apartinea.
In aprilie 2005 am depus cerere de cumparare si am primit raspuns de la Primarie ca ap. este in litigiu.Am descoperit ulterior ca proprietarul celeilalte parti a blocului ceruse in compensare pentru apartamentele ce-i apartinusera si erau deja vandute si apartamentul meu. Procesul s-a incheiat, cu apel, si hotararea i-a fost favorabila, desi reprezentantul Primariei s-a opus.
Problema mea este cum pot sa fac interventie in apel si sa nu mi se spuna ca nu am calitate juridica.
Am considerat ca apartamentul in care stau de 23 ani si care a devenit proprietatea Statului ca urmare a succesiunii vacante este al STATULUI si am dreptul sa-l cumpar, fara sa ma gandesc ca o persoana oarecare, fara nici un drept asupra lui, poate sa-l obtina prin Instanta.
Va multumesc
Natalia
Cererea de interventie in interes propriu nu se mai poate face in apel... decat cu acordul partilor, ma indoiesc sa accepte.
Iar cerere in interesul uneia dintre parti nu vad sa fie admisibila.
Daca nu ati fost citata, acea hotarare nu va este opozabila.
Insa, daca ati facut cerere in 2005 pentru cumparare si nu ati primit raspuns favorabil, stiind ca apartamentul este in litigiu, nu mai puteti face mare lucru. Asta este riscul chiriasului...
Nu stiam ca este in litigiu. Primul proces prin care acea persoana si-a revendicat proprietatile s-a incheiat in favoarea lui ( i s-a retrocedat un apartament si spatiile comerciale ce-i apartinusera conform PV de partaj voluntar).
Apartamentul meu nu i-a apartinut niciodata si nu inteleg cum poate o persoana "de pe strada" sa-l revendice si judecatorul sa dea aceasta decizie.
Ati stat intr-un apartament acre nu era al dv., oricand puteati sa fiti evacuata la incetarea unui contract de inchiriere, oricand se putea refuza innoirea acestui contract... Stiati asta.
Nu va da oricine, va da proprietarul...
Stiu ca pare nedrept, dar intr-o democratie proprietarul este cel care are dreptul dde a dispune de bunul sau, de a-l pierde, de a-l da la schimb...