avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

buna ziua, am o mare problema legata de mostenirea lasata familiei.
casa in care locuiesc eu a fost lasata mostenite 50% mie si 50% fratelui meu.
Fratele meu s-a mutat in alt oras in urma cu 32 de ani si am ramas singura care a intretinut casa.
Acum el vrea banii pe jumatate din casa, bani de care eu nu dispun.
Moral mai este ca el sa detina tot jumatate din casa, in conditile in care atatia ani nu l-a interesat de nimic?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
banicadiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: banicadiana , utilizator 19:44, 20 Ianuarie 2011
este dreptul lui legal. ar trebui facuta iesirea din indiviziune. dvs ati avea si un drept de creanta pt toate imbunatirile pe care le-ati facut in casa timp de 32 de ani.
Fratele dvs. are un drept de coproprietate in indiviziune cu dvs. care nu se prescrie niciodata.Numai daca dvs. puteti face dovada ca ati exercitat acte de stapanire a imobilului in nume propriu puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani. Este cam greu de dovedit ,pentru ca mostenitorii aflati in indiviziune nu pot uzucapa unii impotriva altora, fiind prezumati ca au stapanit unii pentru altii. Totusi nu este imposibil Consultati un avocat .
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! vreau sa stiu daca prin ,, uzucapiune imobiliara'' ... Silica111 Silica111 Buna ziua! Vreau sa stiu daca prin ,, Uzucapiune imobiliara\'\' se poate obtine o casa cu terenul aferent. Este vorba despre casa parinteasca, pe care la ... (vezi toată discuția)
Pot evacua nepoata din casa mostenita de mine si tatal ei? mika^ mika^ Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu modul legal prin care as putea sa o evacuez pe nepoata (fiica fratelui) din casa pe care eu si fratele meu am ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii tacit bach antonia bach antonia buna ,ma numesc antonia si am si eu o nelamurire . bunicul meu care a decedat in anul 1949 a avut o casa , in aceasta casa au locuit dupa decesul acestuia ... (vezi toată discuția)