avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis conducere suspendat

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema.In urma cu apx un an jumate mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 1 luna pentru cumul de puncte.Am predat permisul de conducere ,dupa o luna l-am luat inapoi si mi-am reluat activitatea cu care acumulasem punctele de penalizare aceea de sofer taxi in constanta.Ceea ce nu stiam era ca eu nu acumulasem doar 15 puncte ci 28,asadar intro luna mi-a fost suspendat permisul pentru a doua oara de data aceasta pentru 3 luni.Avand 22 de ani si cam mult curaj pe vremea aceea am condus cu permisul suspendat si am fost prins de politie de 2 ori si mi s-au intocmit 2 dosare penale.In fine de atunci nu am mai condus,intre timp un dosar s-a solutionat cu amenda administrativa de 500 ron dar cel de-al doilea dosar nu se mai solutioneaza.Este posibil sa imi fie anulat permisul sau sa nu am dreptul sa dau de permis o anumita perioada de timp?Va multunesc anticipat.Cu respect
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:19, 19 Ianuarie 2011
cerere scrisa ca sa vedeti stadiul de solutionare pt cel de-al doilea dosar ati facut?
Nu am facut intrucat am fost plecat din tara.Imi puteti spune unde sa fac aceasta cerere.La politie?
Verificati solutia data de procuror in al doilea dosar si daca acesta a fost trimis in instanta cu rechizitoriu.
In cazul trimiterii in instanta,in functie de pedeapsa, este posibil sa vi se anuleze permisul de conducere,avand dreptul ca la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii sa introduceti dosarul pentru redobandirea acestuia.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat! Costy87 Costy87 Buna ziua! În anul 2005 am obținut permisul de conducere iar în 2007 am fost depistat în stare de ebrietate la volan si mi.a fost suspendat pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma casco floryn2006_i floryn2006_i Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema.In urma cu apx 2 ani (2008) am achizitionat o masina din bulgaria.In drum spre ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul in cazul acesta? AchimLorand AchimLorand Buna seara , am si eu o mica intrebare , la acre nu dau nici cum de capat , unii zic ca nu se anuleaza altii zic ca se anuleaza ma refer avocati , si nu stiu ... (vezi toată discuția)