avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ord.343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ord.343/2010

Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in legatura cu acest subiect.
Am centrala termica din anul 2005. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la etajul 8, in Iasi. In momentul instalarii centralei termice mi- s-a facut debransarea de la sistemul central chiar de catre cei de la punctul termic al asociatiei de locatari de care apartin. Odata cu debransarea , fiind capat de coloana s-au scos si tevile comune (mentionez ca incepind cu etajul 5 in sus toate apartamentele au centrala). Mi s-a eliberat si un proces verbal semnat si stampilat de catre cei care au facut debransarea prin care se specifica faptul ca nu am coloane ce trec prin imobil.
Pe casa scarii sau uscator nu sunt tevi sau calorifere, singurul spatiu comun care poate fi trecut la incazire fiind tevile de la subsol. In bloc sunt repartitoare pt caldura.
Problema mea este ca in urma afisarii listei de plata la intretinere, pe luna noiembrie , mi-a venit sa platesc caldura 30ron. Mi s-a trecut suprafata totala a apartamentului netinindu-se cont de de procesul verbal , de care v-am vorbit si care este depus si la asociatie(supraf, apartamentului este de 59mp). Din ce am citi pe forum am vazut ca spuneati ceva de un inventar al tevilor,etc, lucuru care la noi nu s-a intamplat. Am fost la asociatie si m-au plasat la firma de repartitoare, de acolo mi-au spu ca de la asociatie nu le-au dat nici un proces verbal nimic, si sa rezolv problema laacolo, pt ca eu nu am nici un contract incheiat cu ei.
As dori sa stiu pina la urma cine trebuie sa vina sa faca acest inventar al tevilor?De la asociatie mai spuneau ca un reprezentant al Cetului. este adevarat?!daca da pe acesta cine il contacteaza???si pina se face acest inventar cum se calculeaza totusi la suprafata apartamentului? sau la cota indiviza? sau?????????
Va mutumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:35, 19 Ianuarie 2011
si atunci cum se explica faptul ca vecinul de la etajul 3 , care se incalzeste de la sistemul central,(fiind pe aceeasi coloana, apartamentul este de 59mp, identic cu al meu), insa are repartitoare doar la cele doua camere(consumul lui pe luna noiembrie a fost de zero-dupa citirea repartitoarelor); insa iau luat in calcul pt spatiile comune doar suprafata de la camere de patruzeci si ceva de metri patrati- avand de plata doar 20ron?????????????????????????; de ce pt unii se pot lua in calcul anumite lucruri si pt altii nu( mai ales ca prin apartamentul meu nu trece nici o teava de la sistemul central de incalzire, asa acum am mentionat in mesajul postat prima data; am inteles ca si-a debransat caloriferele de la bucatarie si baie, dar tevile??? (si nu sunt izolate- iar acest lucru l-a spus chiar si el); ?????????????????
Fiind niste aspecte strict subiective, adica la vecin i se iau in considerare deconectarile si la dv. nu....puteti lamuri aceste aspecte numai la bloc, la dv.
Cert este un lucru. Repartitoarele se monteaza numai pe corpurile de incalzit functionale, iar suprafata apartamentului este cea reala si nu cea reala din care se scad niste camere. Nu se face asa ceva!
@CRYSSYS
Nu are nici o importanta ca aveti sau nu tevi in apartament, ca sunt sau nu izolate, ca aveti sau nu centrala termica. V-am explicat mai sus ca acel procent e stabilit prin lege. Se plateste in funtie de cota parte indiviza. Daca aveti situatia ca sa fie sume diferite pentru incalzirea comuna pentru apartamente cu aceeasi suprafata atunci undeva e o neregula. Cereti explicatii administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli caldura apartament debransat nykol2575 nykol2575 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie: anul acesta scara de bloc in care locuiesc s-a racordat la gaze. Doar eu m-am debransat ... (vezi toată discuția)