avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Sunt nascuta pe 19.10.1955.Am o vechime in munca de 21 ani si 2 luni.Din 1996 sunt pensionata pe caz de boala,gradul 2de invaliditate iar din 2010 sunt nerevizuibila.Va rog mult sa ma ajutati raspunzandu-mi la urmatoarele intrebari:
-pentru perioada cat sunt in pensie pe caz de boala ce vechime mi se acorda?
-pot intra in pensie anticipata din pensia de boala si daca da cand pot face acest lucru ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:53, 18 Ianuarie 2011
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varstaAnii in care ati beneficiat de pensie de invaliditate constituie stagiu asimilat si intra in calculul pensiei pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de pensie de invaliditate constituie stagiu? cand se poate beneficia de pensie anticipata? SanduIonela SanduIonela Buna ziua, Mama s-a nascut in martie 1961 si a lucrat din 1981 pana in 1996(15 ani),apoi a fost pensionata pe caz de boala cu Gradul 2 de invaliditate. As ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? lenutasau lenutasau tatal meu a fost pensionar pe caz de boala gradul3 acum cand a fost la comisia medicala i sa rupt decizia si la trimis la munca. este pensionar de boala de 30 ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate este considerata vechime in munca? ADINABODESCU ADINABODESCU Sotul meu este nascut pe 01/10/1956.Vechime in cimpul muncii are 22 de ani.Din anul 1994 este pensionat de invaliditate gr 2. La ce virsta poate iesi ... (vezi toată discuția)