avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediile medicale prelungesc somajul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediile medicale prelungesc somajul?

buna seara.sunt somera,sunt insarcinata si as vrea sa prelungesc somajul o luna si 10 zile (cu concedii medicale) ca sa pot beneficia de indemnizatia ccc.am fost la somaj si o doamna de acolo mi-a spus ca cica de pe 16 decembrie 2010 concediile medicale nu mai prelungesc somajul.este adevarat?daca nu,ce sa fac?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: arg ramona , utilizator 18:18, 20 Ianuarie 2011
tudorvaleriu a scris:

Sunt doua explicatii:
- ori nu sunt la zi cu legile cu care lucreaza si pe care ar trebui sa le stie foarte bine;
- ori stiu dar au dispozitii sa recurga la orice mijloace prin care sa plateasca mai putin, in dauna somerului caruia si asa nu ii ajung banii.

Nu exista asemenea dispozitii.........este ceva foarte grav ce scrieti.Nu avem de unde sa stim nici cu cine a vorbit utilizatorul,nici cum a pus problema la ghiseu.
Poate pe timpul comunistilor existau astfel de dispozitii in institutii,acum nu.
M-a uimit raspunsul dvs. desi va apreciez foarte mult pentru munca dvs. pe acest site.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Crissa C, Consilier juridic
:offtopic:
Ruje:
1. Daca cea de a doua afirmatie a mea nu este adevarata inseamna ca ramane prima care este la fel de grava.
2. Asemenea dispozitii nu sunt legale si de aceea nu le vom gasi in M.O. sau in alte documente.
3. Afirmatiile mele sunt niste supozitii, variante posibile, nu certitudini.
cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu medical?

media veniturilor salariale pe ultimile 6 luni de activitate de dinainte de somaj?
sau
valoare somaj?
Eu sunt somera si am patit la fel cu ei. dar cunoscand legea m-am dus cu certificatul medical la ei si nu au avut ce sami faca.Nu au vrut sa-mi primesca cerificatul medical.Mi-am dat seama ca au dispozitii verbale. Au incercat sa ma convinga sa nu il depun.Mi-au spus ca ei nu primesc decat de la 90 de zile si doar daca vreu sa ma pensionez..?!
Este legal. perioada de somaj se prelungeste. Dar trebuie sa-i anuntai in scris acum de intrare in incapacitate de munca, numele medicului si locatia acestuia. Va trebui sa mai depuneti o cerere prin care sa solicitati suspendarea platii indemnizatiei pe perioada CM .La intoarcere din concediu medical a trebuit sa duc adeverinta medicala din care sa rezulte ca sunt apta de munca.
1. pe perioada concediului medical somajul se suspenda, deci se prelungeste somajul.
2. media veniturilor pe ultimile 6 luni din care se scade impozit plus cas.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil hadasssa hadasssa Buna ziua! Pt a intra in CCC pt primul copil am suspendat indemnizatia de somaj (eram in somaj). Dupa ce copilul implineste varsta de 2 ani (23 feb 2012), o sa ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal din somaj Deby39 Deby39 O persoana care a avut contract de munca 4 ani si apoi intra in somaj mai are dreptul la pre si postnatal? (vezi toată discuția)
Somajul si concediu de maternitate alina__ alina__ Am doi ani neintrerupti pe cartea de munca iar de luna aceasta nu mi s-a mai prelungit contractul de munca si am intrat in somaj pentru 6 luni.Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)