avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediile medicale prelungesc somajul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediile medicale prelungesc somajul?

buna seara.sunt somera,sunt insarcinata si as vrea sa prelungesc somajul o luna si 10 zile (cu concedii medicale) ca sa pot beneficia de indemnizatia ccc.am fost la somaj si o doamna de acolo mi-a spus ca cica de pe 16 decembrie 2010 concediile medicale nu mai prelungesc somajul.este adevarat?daca nu,ce sa fac?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: arg ramona , utilizator 18:18, 20 Ianuarie 2011
Interventie moderator

1. Acesta este mesajul initial:
buna seara.sunt somera,sunt insarcinata si as vrea sa prelungesc somajul o luna si 10 zile (cu concedii medicale) ca sa pot beneficia de indemnizatia ccc.am fost la somaj si o doamna de acolo mi-a spus ca cica de pe 16 decembrie 2010 concediile medicale nu mai prelungesc somajul.este adevarat?daca nu,ce sa fac?va multumesc.

2. Aici poate fi citit regulamentul de postare in Forum, regulament a carui respectare nu este o optiune:
www.avocatnet.ro/content/tag...

3. Reamintesc participantilor la discutie ca forumul “Somaj, asigurari sociale si asistenta sociala” se afla in sectiunea “Discutii juridice”, nu in sectiunea “Discutii diverse”. Mesajele offtopic, afirmatiile neargumentate legal precum si posturile prin care sunt jigniti participantii la discutie vor fi sterse.

Gabriela Pintea
Buna ziua...Intr-o situatie asemanatoare m-am aflat si eu in vara anului ce tocmai s-a incheiat...Eram in somaj si-mi mai trebuiau 2 saptamani pentru a putea intra in ccc...Am fost la somaj iar un domn de acolo mi-a zis k nu pot beneficia de ccc daca sunt in somaj si ca nu-mi pot prelungi somajul cu concedii medicale ...Am desciperit acest site si am apelat la domnul TUDOR VALERIU ca sa-mi explice daca e adevarat sau nu ce mi s-a zis la somaj iar dansul mi-a spus ca domnul nu-mi spusese adevarul...
Ziua urmatoare am fost iar la somaj si din fericire am dat peste o doamna si nu peste nesuferitul ce ma trimisese la plimbare cu o zi inainte...Si surpriza, doamna mi-a zis ca da pot sa prelungesc somajul cu concedii medicale ce trebuiesc depuse la ei in maxim 24 de ore de la data eliberarii...Iar in legatura cu nesuferitul am inteles de la multe persoane, printre care si colegi de-ai lui, ca asa face el, le trimite la plimbare pe doamnele ce vor sa intre in ccc din somaj....
Mai precizez doar ca am mai avut o intalnire cu el in unitatea ajofm si i-am dat cu legile in fata (legi pe care mi le-a comunucat domnul Tudor Valeriu) si in cele din urma a recunoscut ca a mintit...
Ii multumesc din suflet domnului Tudor Valeriu pentru ajutor pentru ca daca nu era dumnealui ma lasam pagubasa iar azi nu mai eram in ccc.
buna seara.sunt persoana care a deschis acest subiect si desi ma indoiesc ca suntem pe timpul comunismului am spus exact ce am patit.un domn de la casa de asigurari de sanatate m-a jignit in fel si chip,spunandu-mi la urma ca,concediile medicale nu prelungesc somajul,iar cand m-am dus la somaj,la doamna care se ocupa de concedii medicale,mi-a spus acelasi lucru.deci...ce sa crezi?eu inteleg ca ei vor sa mai stopeze avalansa de concedii medicale (unele neadevarate) dar cei care chiar au nevoie de accest lucru...?de ce am fost mintita si batjocorita..?
tin sa-i multumesc din suflet domnului Tudor Valeriu care m-a ajutat si mi-a aratat ce trebuie de facut.sper sa reusesc sa intru in ccc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil hadasssa hadasssa Buna ziua! Pt a intra in CCC pt primul copil am suspendat indemnizatia de somaj (eram in somaj). Dupa ce copilul implineste varsta de 2 ani (23 feb 2012), o sa ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal din somaj Deby39 Deby39 O persoana care a avut contract de munca 4 ani si apoi intra in somaj mai are dreptul la pre si postnatal? (vezi toată discuția)
Somajul si concediu de maternitate alina__ alina__ Am doi ani neintrerupti pe cartea de munca iar de luna aceasta nu mi s-a mai prelungit contractul de munca si am intrat in somaj pentru 6 luni.Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)