avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de acces

daca nu sa specificat pe contr. de vanz-cump . ca mi s-a vandut si calea de acces , desi ea este specificata pe schita , iar schita este parte integranta a contractului , pot obtine autorizatie de constructie? mentionez ca , calea de acces exista si pe teren , doar nu mi sa specificat in contract ca am si o cota indiviza din ea .
Cel mai recent răspuns: agafite cristian , utilizator 20:31, 25 Ianuarie 2011
sa refaceti contractul. sa se treaca ca aveti si o cota parte indiviza din dreptul de servitute. Banuiesc ca calea de acces nu este o strada.... ce apartine domeniului public. ca daca este nici nu se pune in discutie. aveti prin efecul legii.
problema e ca vechiul proprietar a vandut toate parcelele iar eu nu mai am de unde sa-l iau , dar , la naiba , in schita este trasata o parcela de 4m pe 93 m pe care scrie "cale acces " , si care duce exact la parcela mea . banuiesc ca a fost o scapare de la notar ca altfel omu nu a lasat cale de acces aiurea si care culmea sa duca doar la parcela mea . pare just nu ?
la o adica eu cand merg la teren doar nu zbor ! numai ca asa mi-a spus un notar; daca nu am trecuta cota indiviza din drum nu-mi da aut de constr. asa o fi ??????
Daca nu s-a mentionat in contract vanzare cumparare ca s-a vandut si o parte din calea de acces, schita cadastrala pe care este reprezentata aceasta nu este un act juridic,care sa fie o manifestare de vointa de a crea, modifica sau stinge niste raporturi juridice, deci schita respectiva nu are forta probanta a unui inscris-contract vanxzare cumparare( din aceasta cauza schita cadastrala nici nu se poate anula doar modifica)Ea este o simpla reprezentare grafica, la fel ca si alte acte topografice.Fara indoiala, d-voastra aveti drept de trecere prin normele de buna vecinatate, trecere care se face pe un teren care apartine cuiva, pe care trebuie sa-l intrebati daca va da voie sa treceti, si asta se poate realiza inclusiv oneros(art.616 c.c)In extras d-voastra de carte funciara , aveti trecut in folosul d-voastra vreun drept de trecere sau servitute ?Se poate obtine de la serv.cadastru de unde apartineti.Ceilalti vecini cum au realizat trecerea ?
ceilalti vecini - doi la numar - au trecut in contract ca li s-a vandut si cate 13 din calea de acces . ; pracctic eu cred ca a fost vorba doar de o omisiune la notar , altfel nu-mi explic , mai ales ca mergand din aproape in aproape am descoperir ca fostul proprietar mai e si acum proprietar pe 13 din calea de acces chiar daca el a vandut ultima parcela acum 4 ani . dar acum ial de unde nu-i!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute CatalinaDaniela CatalinaDaniela Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Silvia Gavrilã Silvia Gavrilã Soacra mea a primit mostenire un teren cu iesire la drum public cu drum intern, ptr vecinul din spate, de 4m. Vecinul care avea la est proprietatea pe o ... (vezi toată discuția)
Despre drum de servitute GigiCiubuc GigiCiubuc Buna ziua, Prin 2007 am cumparat un teren la munte ce include si un drum de servitute ce este pe harta insa nu este marcat, aranjat pe teren; ca sa ajung la ... (vezi toată discuția)