daca nu sa specificat pe contr. de vanz-cump . ca mi s-a vandut si calea de acces , desi ea este specificata pe schita , iar schita este parte integranta a contractului , pot obtine autorizatie de constructie? mentionez ca , calea de acces exista si pe teren , doar nu mi sa specificat in contract ca am si o cota indiviza din ea .
sa refaceti contractul. sa se treaca ca aveti si o cota parte indiviza din dreptul de servitute. Banuiesc ca calea de acces nu este o strada.... ce apartine domeniului public. ca daca este nici nu se pune in discutie. aveti prin efecul legii.
problema e ca vechiul proprietar a vandut toate parcelele iar eu nu mai am de unde sa-l iau , dar , la naiba , in schita este trasata o parcela de 4m pe 93 m pe care scrie "cale acces " , si care duce exact la parcela mea . banuiesc ca a fost o scapare de la notar ca altfel omu nu a lasat cale de acces aiurea si care culmea sa duca doar la parcela mea . pare just nu ?
la o adica eu cand merg la teren doar nu zbor ! numai ca asa mi-a spus un notar; daca nu am trecuta cota indiviza din drum nu-mi da aut de constr. asa o fi ??????
Daca nu s-a mentionat in contract vanzare cumparare ca s-a vandut si o parte din calea de acces, schita cadastrala pe care este reprezentata aceasta nu este un act juridic,care sa fie o manifestare de vointa de a crea, modifica sau stinge niste raporturi juridice, deci schita respectiva nu are forta probanta a unui inscris-contract vanxzare cumparare( din aceasta cauza schita cadastrala nici nu se poate anula doar modifica)Ea este o simpla reprezentare grafica, la fel ca si alte acte topografice.Fara indoiala, d-voastra aveti drept de trecere prin normele de buna vecinatate, trecere care se face pe un teren care apartine cuiva, pe care trebuie sa-l intrebati daca va da voie sa treceti, si asta se poate realiza inclusiv oneros(art.616 c.c)In extras d-voastra de carte funciara , aveti trecut in folosul d-voastra vreun drept de trecere sau servitute ?Se poate obtine de la serv.cadastru de unde apartineti.Ceilalti vecini cum au realizat trecerea ?
ceilalti vecini - doi la numar - au trecut in contract ca li s-a vandut si cate 13 din calea de acces . ; pracctic eu cred ca a fost vorba doar de o omisiune la notar , altfel nu-mi explic , mai ales ca mergand din aproape in aproape am descoperir ca fostul proprietar mai e si acum proprietar pe 13 din calea de acces chiar daca el a vandut ultima parcela acum 4 ani . dar acum ial de unde nu-i!