avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie executare silita

bunaseara, am o S.C. care are activitatea suspendata. Facturile de tel mobil au venit in continuare pe firma ca nu le-am schimbat.
Am 2 contracte cu cosmote. Unul in derulare iar unul s-a lasat cu neplata ultimei facturi din contract si cu penalitati si somatii de plata ....Intrebarea e:
Daca inchid firma Cosmote-ul isi ia teapa?
Ce poate face?
Se pot negocia intirzierile de plata ca la banca sa pot obtine perioada de gratie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 22:06, 18 Ianuarie 2011
Datoriile rămân datorii, și trebuie plătite.
Problema mai e dacă creditorul mai poate găsi bunuri
pe care sa le poată executa.
Nicidecum o firma ca asta nu-si ia teapa... Isi urmaresc debitorii si pana la urma isi recupereaza sumele. E mai bine sa luati legatura cu ei... poate intocmiti impreuna un grafic de esalonare a datoriei.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters122901, utilizator
Daca lichidati firma si firma nu are bunuri, Cosmote-ul nu are cum sa -si realizeze creanta. Singura posibilitate este daca solicita in instanta sa suportati dvs, presoana fizica, datoriile societatii, aceasta in cazul in care demonstreaza incidenta unuia dintre cazurile inscrise in art. 138 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie mobila mihay27 mihay27 Buna seara.Am si eu o problema putin mai delicata dar va rog mult sa imi raspundeti. In anul 2007 tatal meu a facut la cosmote 2 abonamente dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Recupeare datorie din 2007 deeaT deeaT In 2007 aveam un abonamet la Cosmote. Nu am putut sa platesc ultimele 2 facturi. Am primit atunci o scrisoare ca daca nu platesc imi vor trimite dosarul la o ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva - facturi emise si neincasate - firme radiate crysstianno crysstianno am mai multi debitori carora le-am livrat marfa, le-am emis factura, nu sa platit, pentru mai multe societati am titluri executorii, pentru altele nu, intre ... (vezi toată discuția)