avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost somera si sunt insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost somera si sunt insarcinata

Salutare. Dupa o vechime de 7 ani pe cartea de munca am intrat in somaj 12 luni.Am terminat somajul in octombrie 2010 ,am aflat ca sunt insarcinata in luna decembrie 2010 avand 16 saptamani de sarcina.Data probabila a nasterii este 15 iunie 2011. Din luna octombrie nu am lucrat nicaieri nefiind asigurat.Vreau sa stiu daca ma poate ajuta cineva sa aflu daca pot beneficia de concediu prenatal, post natal si de crestere a copilului;sau ce drepturi as avea in situatia de fata.
Te rog mai explicit daca se poate vreau sa stiu daca nu am dreptul nici la concediul acela de lauzie de 120 de zile pentru ca sotul meu detine o mica firma si ma poate angaja o luna de zile la el. In principiu daca gandesc legea eu ar trebui sa nasc cam pe data de 10 Iunie 2011,cu 12 luni inainte am fost in somaj prind cam 4 luni de somaj in ultimele 12 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
jojica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:49, 24 Februarie 2011
Concediile pre, postnatal si cel de ingrijire a copilului se acorda daca mama a fost incadrata si a obtinut venituri in ultimile 12 luni inainte de nasterea copilului.
1. Concediul de maternitate (pre si postnatal = 126 de zile) se acorda si daca aveti minim o luna de plata a contributiei la sanatate.
2. CCC se acorda daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri impozabile provenite din salarii, activitati independente sau activitati agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.).
3. Plata contributiilor legale nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si concediu pentru cresterea copilului radumaria radumaria Buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra ,am 5 ani de zile vechime in cartea de munca dar am o intrerupere de 2 luni septembrie-octombrie 2011 sunt ... (vezi toată discuția)