avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... puscarie/casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

puscarie/casatorie

Buna ziua.As dori s aflu pentru cumnata meadaca se poate casatori cu fratele meu in puscarie?Si daca da dupa cat timp?Are o un baietel de cateva luni care ar vrea sa il recunoasca ,dar cand sa nascut fratele meu era in afara ,acum este la puscarie ce ar trebui sa faca ca sa oso recunoasca copilul si sa isi faca acte cu iubita lui cu care are copilul.am auzit de o noua schimbare a unor legi printre care ca acum ar fi anul de puscarie de 6 luni? este adevarat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 17:41, 27 Ianuarie 2011
Poate depune cerere la Administratia Nationala a Penitenciarelor sau chiar la comandantul locului de detentie pentru a i se comunica cum se poate reliza casatoria dintre aceasta si detinut.
Exista in mod legal aceasta posibilitate.
Ce varsta are copilul ?
am auzit de o noua schimbare a unor legi printre care ca acum ar fi anul de puscarie de 6 luni? este adevarat?

Nu exista asa ceva.
Fiind in puscarie are resedinta la penitenciar,deci il casatoreste d.na de la starea civila din localitatea in care este retinut.Sotia se prezinta acolo,la penitenciar.Actele se depun dupa ce obtine aprobare de la omandantul penitenciarului ,cu 10 zile inainte de casatorie.Actele medicale pentru el se fac in penitenciar,iar pentru ea la medicul de familie.Actele medicale au valabilitate 14 zile cu conditia ca in acest intrval sa fie cuprinse si cele 10 zile pana la casatorie.Deci are 4 zile ca sa le depuna ,dupa obtinere,la primaria de la locul detentiei.Actele sunt cele normale,adica certificatele de nastere ale lor si ale copiilor,buletinele si certif.medicale,in original si copie xerox.Daca au livret de familie il depun si pe acela la st.civila.daca au mai fost casatoriti sentinta de divort ramasa definitiva si irevocabila,in original si copie.Oficierea se va face in penitenciar.Recunoasterea copilului poate fii facuta la notar,printr-o declaratie de mana,prin orice inscris.Dar de ce nu a recunoscut copilul in perioada cat a fost liber ?In fine.Oricum nu exista nici o lege de reducere de la 1 an la 6 luni.Casa de piatra!
Nu a fost in tara .Iar cand a revenit si-a pierut buletinul...apoi sa intamplat ce sa intamplat. Va multumesc dinsuflet
Administratia penitenciarului ,trebuie sa aiba un act de identitate al arestatului in baza caruia s-a facut legitimarea inaintea depunerii in penitenciar.
In general persoanelor arestate,fara acte de identitate,li se elibereaza acestea inainte de depunerea in penitenciar.
Daca acesta nu exista,desi ma indoiesc,se va ocupa administratia locului de detentie de acest aspect.

Alte discuții în legătură

Unde se aduce un urmarit international? looly looly Buna ziua. As dori sa va intreb unde se aduce un urmarit international prins in italia?Stiu ca a fost prinsa, pentru ca este femeie , in Torino si adusa in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie in penitenciar ContSters333441 ContSters333441 buna ziua !! ce acte am nevoie pentru a ma casatorii cu prietenul meu care se afla acum in penitenciar ??? (vezi toată discuția)
Divort BotBuster_tiboos BotBuster_tiboos buna ziua. sunt maritata din aprilie 2013 si vreau sa divortez.sotul nu este de acord .el a fost arestat in iulie 2013 , la putin timp dupa cununie si inca ... (vezi toată discuția)