avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu presedinte - CAS ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu presedinte - CAS ?

La salariul presedintelui sau cenzorului se opreste CAS/CASS daca acestia mai contribuie la aceste asigurari avand un alt loc de munca ?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:29, 22 Ianuarie 2011
Daca va fi plasat in Decl.112 la Sectiunea C - alte entitati asimilate angajatorului (unde s-ar incadra asociatiile de proprietari cu CC si contracte de mandat), la Tip asigurat = 18 - persoane care castiga venituri din conventii/contracte civile si este neasigurat la somaj, atunci va plati numai CAS.

@BX
ART. 55 codul fiscal

Definirea veniturilor din salarii

d2) remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de proprietari sau de alte persoane, în baza contractului de mandat, potrivit legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari;

Aceste venituri despre care intrebati sunt venituri salariale; deci da, se plateste si cas si cass.
de exemplu : presedintele este platit de asociatiei (la fisc i se opreste 16% impozit) + salariu de la locul de munca de zi cu zi (unde sunt oprite toate taxele catre stat). La salariu de presedinte mai trebuie si alt impozit platit ?
cavallis a scris:

de exemplu : presedintele este platit de asociatiei (la fisc i se opreste 16% impozit) + salariu de la locul de munca de zi cu zi (unde sunt oprite toate taxele catre stat). La salariu de presedinte mai trebuie si alt impozit platit ?

Da, cass, cas si daca nu e pensionar si somaj.
deci cand se duce admin la fisc cu declaratia de venit...trebuie sa plateasca toate alea ? e aiurea rau... sanatate mai merge parca...dar somaj?ca doar nu o sa ia somaj de la asociatie :)) ca sa zic asa.
in cazul, ca pana acum nu s-au oprit toate astea, ci doar 16%...trebuie sa i se plateasca de cand a intrat legea in vigoare?adica din urma...?sau merge de luna asta cu platile?

Alte discuții în legătură

Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)
Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)