avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INDEMNIZATIE PENTRU COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INDEMNIZATIE PENTRU COPIL

Buna ziua,as avea si eu nevoie de ajutor.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Sunt angajata la o firma pe perioada determinata.Contractul imi expira pe 13 iulie dar eu trebuie sa nasc la sfarsitul lui iunie.In conditiile acestea pot sa primesc indemnizatia pt copil?
Cel mai recent răspuns: moni d , utilizator 08:57, 21 Ianuarie 2011
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa ai min 12 luni muncite fara inrerupere.
In aprilie se fac 12 luni la firma unde lucrez si eu nasc la sfarsitul lui iunie.Dar pot sa primesc indemnizatia daca contractul este pana in 13 iulie?
Daca contractul este pana pe 13 iulie,se poate ca sa-l inchida mai repede?Sa fiu data afara de la servici in perioada aceasta?
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
moni d, utilizator
Atunci nu e nici o problema.Angajatorul nu are voie sa te dea afara atata timp cat a fost instiintat de starea ta de graviditate iar in ceea ce priveste indemnizatie se vor depasi 12 luni pana in momentul nasterii asa ca stai linistita.
Pentru mai multe detalii OUG 111/2010
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ch_mi, utilizator
Multumesc frumos pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie inchidere firma + sarcina Victorina20 Victorina20 Buna ziua, Va prezint următoarea situație: lucrez din 2014, 8 ore, contract de munca etc. Există posibilitatea ca în vară acestui an (iunie-iulie) acesta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului teodosie113 teodosie113 Indemnizatia de crestere a copilului o poate fi primita si de persoanele fara venituri si care este cuantulul acesteia? Durata indemnizatiei este tot de doi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)