avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Indemnizatia de crestere a copilului o poate fi primita si de persoanele fara venituri si care este cuantulul acesteia?
Durata indemnizatiei este tot de doi ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 8 Iulie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC persoana in cauza trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aiba venituri provenite din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora: concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat, student la zi, elev etc.
2. Cititi OUG 111/2010.
Pentru contracte de colaborare este aplicabila ong 111/2010 ?
1. Veniturile din contractele de colaborare sunt venituri profesionale impozabile si sunt luate in calcul la indemnizatia pentru CCC.
2. Vedeti care este data prezumata a nasterii si apoi spuneti ce statut are persoana care doreste sa intre in CCC, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, si va spun daca poate sau nu sa beneficieze de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
nasterea este undeva in dec. ian persoana are statut de colaborator cu o firma de brokeraj primind comision la tranzactie nu un venit constant in fiecare luna
1. Nu conteaza daca are venit constant in fiecare luna ci daca are un contract de colaborare pe toata acea perioada de 12 luni premergatoare nasterii copilului.
2. Nu e rau sa consultati si Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale care este institutia care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc opreaalina opreaalina Buna ziua. In 2010 am terminat facultatea la stat, mai exact in luna iunie, iar in august m-am angajat cu un contract de munca pe durata determinata de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului zburaturamihaela zburaturamihaela Buna ziua, Eu lucrez la o firma cu conventie civila de prestari servicii , 4 ore pe zi, nu voi implini un an la aceasta firma cand voi naste si nu am ... (vezi toată discuția)