avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Indemnizatia de crestere a copilului o poate fi primita si de persoanele fara venituri si care este cuantulul acesteia?
Durata indemnizatiei este tot de doi ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 8 Iulie 2011
Buna ziua! Sunt proaspat absolventa a Universitatii Bucuresti si sunt insarcinata in 2 luni. Vroiam sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru CCC? M-am interesat de somaj si am aflat k suma este de 250 lei timp de 6 luni...dar dupăa aceste 6 luni mai pot primi acest ajutor de 800 lei pt cresterea copiulului?
Va multumesc!
mady_0290:
1. Va inregistrati, cat mai repede, La Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul. Sa depuneti la dosar o adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa ca sunteti gravida.
2. Daca timp de 60 de zile nu gasiti un loc de munca veti primi, timp de 6 luni, o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar.
3. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii, eligibile pentru a primi indemnizatia, intra lunile in care ati fost studenta, lunile in care ati fost inregistrata la somaj in vederea primirii indemnizatie de somaj, lunile in care ati primit indemnizatie de somaj.
4. In momentul nasterii veti fi in perioada de somaj. Cererea pentru CCC pana la 2 ani o faceti catre Agentia de Somaj.
5. In cazul dvs. indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani este de 600 lei lunar la care se adauga alocatia de stat pentru copii in valoare de 200 lei.
6. CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea CCC, pana se implinesc cele 6 luni de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Citez: "
4. In momentul nasterii veti fi in perioada de somaj. Cererea pentru CCC pana la 2 ani o faceti catre Agentia de Somaj."

Tocmai asta ar fii problema k eu ar trebui sa nasc in luna februarie, iar perioada de somaj s-ar termina in luna decembrie sau ianuarie...depinde cat de repede il bag. In cazul in care ies din perioada de somaj mai am drept la indemnizatie?

1. Ati spus ca sunteti insarcinata in doua luni.
2. Se mai adauga 2 luni de la absolvire, timp in care sunteti inregsitrata la somaj dar nu primiti indemnizatie de somaj si inca 6 luni in care veti primi indemnizatie de somaj.
3. Deci cand veti termina perioada de somaj veti avea 10 luni de la data cand ati ramas gravida si intre timp veti naste (deci in perioada de somaj).
4. Sper ca acum ati inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru ccc opreaalina opreaalina Buna ziua. In 2010 am terminat facultatea la stat, mai exact in luna iunie, iar in august m-am angajat cu un contract de munca pe durata determinata de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului zburaturamihaela zburaturamihaela Buna ziua, Eu lucrez la o firma cu conventie civila de prestari servicii , 4 ore pe zi, nu voi implini un an la aceasta firma cand voi naste si nu am ... (vezi toată discuția)