avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Vreau sa stiu daca somajul tehnic (de peste 90 de zile) este sau nu considerat vechime integrala in munca. Daca se poate as vrea sa stiu ce Lege este in privinta aceasta???
Cel mai recent răspuns: gabicod , utilizator 14:03, 19 Ianuarie 2011
1. Asa zisul "somajj tehnic" este prevazut de Codul muncii, art.52(1), lit.d) si este o suspendare a CIM din initiativa angajatorului.
2. Aceasta suspendare a CIM nu constituie vechime sau stagiu de cotizare pentru pensie, sanatate si somaj.
3. In 2010 a fost OUG 4/2010 care acorda unele derogari de la Codul muncii dara asta a fost numai pana la 31.12.2010.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic say say Somajul tehnic constituie vechime in munca, care este reglementarea legala? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza somajul? ginutz_a ginutz_a stie cineva cum se calculeaza somajul? ma refer la persoana care intra in somaj. aceasta indemnizatie se calculeaza in functie de salariul pe care l-a avut ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare? nicusan nicusan as vrea sa stiu daca perioada cat o persoana are contractul de munca suspendat pentru art.51 (2) lit.d din Codul Muncii “în cazul întreruperii ... (vezi toată discuția)