avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia de pensie anticipata

Buna ziua. Sunt Petru (barbat) am 55 ani si am 37 ani vechime in campul muncii din care 29 ani si 9 luni si 24 zile incadrat la grupa a doua de munca. Pot beneficia de pensionare anticipata? Va multumesc si astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:57, 19 Ianuarie 2011
Pensie anticipata se poate obtine doar cu cel mult 5 ani inaitea implinirii varstei standard de pensionare de 65 de ani.Oricum cea mai apropiata forma de pensionare va fi limita de varsta la 58 ani si 6 luni.Cei 29 ani in grupa II-a va aduc o reducere de 6 ani si 6 luni din 65 a varstei standarad de pensionare.Am totusi o retinere:Daca la varsta de 45 de ani si cateva luni(01/04/2001 pana cand a fost valabila grupa II-a)puteati avea 29 ani,9 luni si 24 de zile in grupa II-a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie zackyty11 zackyty11 Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensionare ionilie2013 ionilie2013 barbat 51 ani am lucrat 18 ani in grupa 1 intre 1982-2005 si as dori sa stiu daca se mai calculeaza varsta de pensionare prin scaderea cu 6 luni la an pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marry_01 marry_01 Care sunt conditiile (procedurile) ce trebuie indeplinite (parcurse) pentru a beneficia de pensie anticipata. Va multumesc (vezi toată discuția)