avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referitor decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referitor decizie de concediere

Am primit preavizul de 20 zile in data de 10.12.2010, acesta expirand in data de 07.01.2011. Firma nu a efectual plata platii compenadatorii, conditie necesara ca CIM sa poata fi desfacut. In data de 07.01.2011 s-a incheiat un protocol intre sindicate si administratie, prin care se prelungeste desfacerea CIM cu 10 zile lucratoare. In data de 14.01.2011 se incheie alt protocol prin care se mai prelungeste perioada cu inca 5 zile lucratoare. De cate ori este legal sa incheie astfel de protocoale si dupa cat timp am putea primi un nou preaviz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:40, 19 Ianuarie 2011
Codul Muncii prin art.73-75,79 reglementeaza situatia preavizului,acesta fiind unul singur (textul legii ne pomeneste de un preaviz)care in cazul dvs.nu poate depasi 20 de zile.In opinia mea consider nelegale aceste asa zise protocoale,aceasta intrucat acolo unde legiuitorul nu distinge nici interpretul nu trebuie sa distinga.Preavizul dvs.a luat sfarsit potrivit legii in data de 07.01.2011.
Adresati-va cu plangere la ITM.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de restructurare nerespectat oana-adriana oana-adriana Fac parte dintr-un program de restructurare - reorganizare FISE Electrica Serv care urma sa disponibilizeze 1300 de angajati din 6 zone ale tarii . Am ... (vezi toată discuția)
Decizie incompleta? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Aceasta este decizia de desfacere a contractului de munca pe care am primit-o ieri.Ce sanse credeti ca as avea intr-un eventual proces?Trebuie sa mai primesc ... (vezi toată discuția)
Concediu medical handsu handsu Ce se intampla cu concediul medical primit dupa desfacerea contractului de munca conform art.65 alin.1 Codul muncii , dar de care desfacere am aflat abia dupa ... (vezi toată discuția)