avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil, vizite la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil, vizite la domiciliu

Daca am cazut de acord cu fosta sotie, cum ca-i las ei copilul in varsta de 3 ani:
1 - in cazul in care cer vizite la domiciliul meu, ea poate parasi Romania cu copilul?
2 - aleg eu zilele de vizita la domiciliul meu, sau le hotaraste instanta?
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 09:18, 21 Ianuarie 2011
Daca exista inca intelegere, puteti stabili de comun acord cu sotia cand si cum puteti vizita copilul iar instanta va lua act de intelegerea dintre soti cu privire la incredintarea minorului precum si cu privire la programul de vizite.
Sotia poate parasi tara cu copilul fara acordul dumneavoastra numai dupa ce obtine incredintarea minorului.
Jurist TM a scris:

Sotia poate parasi tara cu copilul fara acordul dumneavoastra numai dupa ce obtine incredintarea minorului.

Pai daca paraseste tara cum ma va vizita copilul ?
Am specificat mai sus "vizite la domiciliul meu" fiindca la domiciliul sotiei nu sunt bine primit.
Deci daca cer vizite la domiciliul meu, iar sotia pleaca din tara cu copilul... ?
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
c_mircea, utilizator
In cazul in care se stabileste de instanta un pogram de vizita veti lua copilul minor la domiciliul dvs.
Sotia trebuie sa tina cont de programul de vizita stabilit de instanta.
Puteti sa ii faceti plangere penale pentru neindeplinarea hotarari judecatoresti.
c_mircea a scris:

Jurist TM a scris:

Pai daca paraseste tara cum ma va vizita copilul ?
Am specificat mai sus "vizite la domiciliul meu" fiindca la domiciliul sotiei nu sunt bine primit.
Deci daca cer vizite la domiciliul meu, iar sotia pleaca din tara cu copilul... ?

Sotia va trebui sa respecte programul de vizite stabilit prin hotararea judecatoreasca, prin urmare, daca pleaca din tara pe o perioada mai mare de timp, incalcandu-va dreptul de vizita, puteti sa o actionati in instanta si mai mult ca sigur veti avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, custodie comuna, domiciliul stabilit la mama ciorba ciorba Sotia pleaca in strainatate sa se vada cu concubinul si sa lucreze acolo, fetita noastra va ramane in tara. 1.In ce conditii poate parasii mama tara, daca ... (vezi toată discuția)