avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata in euro la un furnizor roman
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata in euro la un furnizor roman

Buna ziua!
Este posibil sa platim la o concesiune auto din romania valoarea unui produs in Euro? Eu stiu ca plati in euro se pot face doar in cazul transporturilor internationale. Doresc sa cumpar o masina in calitate de persoana fizica de la o persoana juridica. Persoana juridica mi-a indicat in contract contul de euro n care trebuie sa virez banii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laracroft4368 , utilizator 18:31, 19 Ianuarie 2011
Nu este nici o problema daca factura este in euro, trebuie trecut cursul euro comunicat de BNR din ziua emiterii facturii sau poate ca societatea care emite factura lucreaza cu un curs al euro de la banca unde are cont deschis.
Contabila dvs. va efectua inregistrarile in RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii in tara pentru firma din germania gabybej gabybej Rog ajutor urgent! am urmatorul caz: prestez servicii de instalatii in Romania pentru o firma din Germania pe baza de Contract si am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Cum pot factura diferentele de curs intre data facturii si data platii??? MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 Am preluat de curand contabilitatea unei firme si am urmatoarea situatie: un contract existent de vanzare bunuri ( bunuri care sunt importate din Turcia), ... (vezi toată discuția)
Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)